Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
za 21 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Kluisjekraak bij ING bank

door Margot Kleijn

   
 

DRIEBERGEN - Bij de ING bank in Driebergen zijn vorige maand tijdens een verbouwing van de bank vrijwel alle aanwezige kluisjes gekraakt, waarbij naar schatting voor miljoenen guldens aan geld en sieraden zijn verdwenen.

Zowel de bank als de politie heeft de roof van de 'zeer eenvoudig' te openen kluisjes niet naar buiten willen brengen.

Volgens ingewijden zou een van de bankmedewerkers de kluisjes open hebben laten staan en heeft een blonde man met lang haar heel gemakkelijk zijn slag kunnen slaan, die er vervolgens op klaarlichte dag met enkele volgestouwde zakken uit de kluis vandoor ging.

Personeelslid

De politie neemt de zaak zeer hoog op en onderzoekt al een maand naar mogelijke dader(s), waarvan wordt aangenomen dat deze zich onder een van de vele personeelsleden van de verschillende onderaannemers, die aan de verbouwing werkten, hebben bevonden. Deze werknemers zijn inmiddels bijna allemaal verhoord en dat ging er volgens diverse werknemers niet zachtzinnig aan toe. "We werden direct in de verdachtenbank gezet tijdens de verhoren en bijna als criminelen behandeld.

Het was gewoon een schandalige vertoning en dat terwijl een bankmedewerker wel zomaar de kluisjes open kan laten staan", aldus een van de verbolgen ondervraagden.

Zowel het hoofdkantoor van de ING bank in Amsterdam als de directeur van de plaatselijk bank in Driebergen wil er niets over kwijt.

"Wij willen de kluisjesroof wel bevestigen en vinden het een vervelende zaak, die de politie verder in onderzoek heeft", was het enige antwoord van de woordvoerder van de hoofddirectie van de ING. Ook hoe deze roof heeft kunnen gebeuren en over het geldbedrag en de hoeveelheid geopende kluisjes, hult de bank zich in stilzwijgen. In Driebergen en omgeving, waar de vergrijzing zeer groot is, wonen veel vermogende personen.

De politie van het district Utrecht zegt over inbraken en andere berovingen van personen en bedrijven geen mededelingen te doen. De woordvoerster wilde alleen zeggen dat er tot nu toe twaalf aangiften bij de politie zijn gedaan van vermissingen uit de kluis van de ING bank Driebergen. De kluisjesroof werd gepleegd tijdens een van de laatste werkzaamheden bij de bank en sommige werklui hebben de verdachte bij nader inzien ook zien weglopen met volle zakken, maar daar geen acht op geslagen omdat er destijds vele personen aanwezig waren om de laatste hand aan de verbouwing te leggen. Loodgieters, elektriciens, schilders en woningbouwinrichters waren daar nog tot in de laatste week van de verbouwing aanwezig.
 


za 21 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.