Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
za 21 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Compositietekening dader
aanslag Haanstra verspreid

door Hens Schonewille

   
 

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 9kb)
De compositietekening
STEDE BROEC - De politie heeft gistermiddag in de omgeving van de woning van burgemeester Jan Haanstra van Stedebroec een compositiefoto verspreid van de dader van de aanslag van dinsdagavond jongstleden. De tekeningen is gemaakt aan de hand van verklaringen van het 64-jarige slachtoffer, die de schutter recht in het gezicht keek toen hij op het raam van zijn autoportier tikte en vervolgens op hem schoot. Het zou gaan om een circa 20-jarige man met donkerblond haar.

Tegelijk met de compositiefoto is bij 150 woningen in de villawijk een brief afgegeven waarin bewoners onder meer wordt gevraagd of ze afgelopen dinsdagavond bezoek hebben gehad en of iets gezien of gehoord hebben wat verband kan houden met de aanslag.

Eerder deze week verklaarden diverse omwonenden tegenover deze krant in de dagen voor de schietpartij diverse keren twee mysterieuze mannen te hebben gezien in de directe omgeving van de burgemeesterswoning. Het openbaar ministerie sluit niet uit dat er inderdaad meerdere personen betrokken zijn geweest bij het misdrijf, waarvan het motief nog uiterst duister is.

Het 20 man sterke recherchebijstandsteam heeft naar aanleiding van het schietincident inmiddels zo'n tien tips gekregen, die verder worden nagetrokken. In de waterrijke omgeving van de woning van de burgemeester is door duikers gezocht naar het wapen. Of dat ook gevonden is, wil het OM niet kwijt.

Bij het onderzoek heeft de recherche alle personen geïdentificeerd die voorafgaande aan de aanslag aanwezig waren op de publieke tribune, tijdens de ingelaste raadsvergadering, en staan op een videoband.

Verder zijn alle ambtenaren op het gemeentehuis van Stede Broec gevraagd naar mogelijke conflictsituaties met burgers.

Haanstra, die onder voortdurende politiebewaking staat, maakt het volgens zijn kabinetschef Frans Kemerink, naar omstandigheden goed. De populaire burgervader heeft te kennen gegeven in de loop van volgende week zijn werkzaamheden weer te willen op pakken. Of dat ook gebeurt, hangt van zijn psychische toestand af.




 


za 21 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.