&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


woensdag
23 december 1998

 


[Autosite]
[Canal+.3 mndn fl.99,-]
[ABN AMRO en Ajax]

Nachtmerrie
Velodrome

AMSTERDAM, woensdag

De Grote Kerstprijs voor stayers in het Velodrome in Amsterdam gaat niet door. De wielerwedstrijd was gepland op zondag 27 december. De organisatie, de Stichting Amsterdam Teleport Sport, vindt het echter onverantwoord een internationaal wielerspektakel te houden in een accommodatie die nog niet voldoet aan de hoge kwaliteitseisen. De baan is volgens de organisatie niet dicht waardoor het onmogelijk is het juiste klimaat te creëren.

Frank Boelé, directeur van het Velodrome, reageerde verbijsterd. ,,Wat een kulverhaal. Dit is nu al de derde keer dat deze organisatie mij een hak zet'', foeterde hij. ,,Het is een drogreden, want hier kan prima worden gefietst. Elke dag rijden hier mensen en we hebben vaak wedstrijden. Het enige probleem is dat het Velodrome weliswaar helemaal dicht is, maar geen verwarmingsinstallatie heeft.''

,,Maar de organisatie heeft zelf aan de wieg gestaan van de realisatie van het complex. Dan had ze toen maar een verwarming moeten installeren. Kennelijk heeft ze daar geen geld voor."

• Maurizio Fondriest stopt met wielrennen. De 33-jarige Italiaan, wereldkampioen op de weg in 1988, ziet voor zichzelf niet langer een rol op het hoogste niveau weggelegd. ,,Ik heb van mijn arts en mijn fysiotherapeut niet de garantie kunnen krijgen dat ik nog met de top meekan. Ik heb daarom besloten te stoppen'', aldus Fondriest.

De Italiaan beleefde in 1993 zijn succesvolste jaar en behaalde 25 zeges, waaronder de klassiekers Milaan - SanRemo en de Waalse Pijl. Hij won dat jaar ook de wereldbeker. Twee jaar eerder pakte hij deze prijs ook al.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1998, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.