&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


woensdag
23 december 1998

 


[Canal+.3 mndn fl.99,-]
[Autosite]
[ABN AMRO en Ajax]

Volleybal van de
toekomst in Almelo

Van onze volleybalmedewerker - AMSTERDAM, woensdag

Hoe gaat het volleybalspel zich ontwikkelen wanneer komend jaar het rally-point-systeem in iedere set wordt ingevoerd? Omdat de Nederlandse SNS League in januari al volgens de nieuwe regels gaat spelen, wordt deze vraag spoedig beantwoord. Maar de organisatie van de internationale Conrad Volleybal Classic heeft nog voor de jaarwisseling de primeur. Op 28, 29 en 30 december is in de Almelose Rembrandthal iedere klap een punt waard.

Acht Europese clubteams van bovengemiddeld niveau gaan elkaar tussen kerst en oud & nieuw in het oosten des lands te lijf. De ambitieuze organisatie achter de Conrad Classic heeft onder meer de Duitse topploeg SCC Berlin, de Letse kampioen VSC Riga en de Portugese publiekstrekker Castello da Maia weten te strikken. Het Franse Tourcoing, dat het toernooi vorig jaar wist te winnen, neemt de nieuwe coach Harry Brokking mee naar Almelo. De voormalig coach van Oranje werkte jarenlang met succes bij het Parijse PUC, maar maakte deze zomer de overstap naar Tourcoing.

Eén Belgische ploeg (Lennik) en drie Nederlandse clubteams doen in Almelo ervaring op met de nieuwe puntentelling. Kampioen VC Nesselande, Remote/Zwolle en Geové/Vrevok zijn van de partij bij het eindejaarstoernooi. De acht ploegen spelen maandag en dinsdag in twee poules een halve competitie. Woensdag staan de kruisfinales en de finale op de agenda.

De kans dat de organisatie in tijdnood komt is door de nieuwe puntentelling veel kleiner geworden. De eerste vier sets, die tot de 25 punten worden gespeeld, zullen zelden langer dan twintig minuten duren. Een eventuele vijfde set gaat als vanouds tot de vijftien punten en neemt zo'n kleine tien minuten in beslag. Dit betekent dat een wedstrijd bijna nooit langer zal duren dan anderhalf uur. Een volleybalwedstrijd van de toekomst neemt dus nooit meer drie uur in beslag. Voor volleyballers wordt het uithoudingsvermogen daardoor minder belangrijk. Slagvaardigheid en explosiviteit: daar draait het om in de nieuwe formule.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1998, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.