&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


woensdag
23 december 1998

 


[Autosite]
[Canal+.3 mndn fl.99,-]
[ABN AMRO en Ajax]

Bosman neemt met
9 ton genoegen

Van onze correspondent - BRUSSEL, woensdag

De Belgische oud-voetballer Jean-Marc Bosman krijgt een schadevergoeding van omgerekend ƒ900.000 van de voetbalbond van zijn land, de KBVB. In ruil daarvoor laat hij zijn rechtszaak voor het Hof van Beroep in Luik tegen de bond vallen.

De zaak-Bosman startte in 1990. Toen weigerde de toenmalige club van de profspeler, Luik, een overgang naar het Franse Duinkerken. Bosman werd geschorst. Dit is broodroof, zo reageerde hij. Hij spande een rechtszaak tegen zijn club aan en tegen de Belgische en de Europese voetbalfederatie. Dat leidde tot het zogeheten Bosman-arrest in 1995. Het Europese Hof van Justitie oordeelde dat profs die aan het einde zijn van hun contract, naar de club van hun keuze kunnen verhuizen.

Met Euro 2000 in het vooruitzicht moest de zaak stoppen, meende de voorzitter van de KBVB. Bosman bleef laconiek onder het vergelijk: "Natuurlijk eindigt de zaak positief. Maar al dit geld weegt niet op tegen acht jaar strijd en eenzaamheid." Hij had aanvankelijk circa 4 miljoen gulden geëist.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1998, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.