&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


woensdag
23 december 1998

 


[Canal+.3 mndn fl.99,-]
[ABN AMRO en Ajax]
[Autosite]

Geldboete voor NEC

ZEIST, woensdag

De tuchtcommissie van de KNVB heeft NEC een geldboete opgelegd van 2500 gulden. De Nijmeegse eredivisieclub krijgt de straf wegens het gedrag van de aanhang in het duel met De Graafschap op 13 september.

Michel Nok van De Graafschap is geschorst voor twee wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk met een proeftijd van een jaar, wegens zijn rode kaart in de wedstrijd tegen AZ van afgelopen weekeinde.

*• Voor Robert Molenaar is het voetbalseizoen al voorbij. De verdediger van de Engelse club Leeds United liep afgelopen zondag in het duel met Arsenal een zware knieblessure op. Onderzoek in een ziekenhuis wees uit dat de oud-Volendammer zeker acht maanden uit de roulatie is.

*• Andreas Köpke keert terug in het doel bij FC Nürnberg. De voormalig doelman van het Duitse elftal was bij Olympique Marseille zijn plaats in de basis kwijtgeraakt. De 36-jarige doelman stond van 1986 tot 1994 ook al onder contract bij Nürnberg. Daarna keepte Köpke twee jaar bij Eintracht Frankfürt.

*• Het Duitse elftal vertegenwoordigt Europa bij de strijd om de Confederatie Cup, die volgende zomer in Mexico wordt gehouden. Duitsland vervangt Frankrijk dat afzegde omdat de competitie tijdens het toernooi, dat van 24 juli tot 4 augustus plaatsvindt, al in volle gang is.

*• Eintracht Frankfurt heeft Reinhold Fanz aangetrokken als nieuwe trainer. De 44-jarige coach volgt Horst Ehrmantraut op, die twee weken geleden zijn ontslag kreeg. Fanz heeft een contract getekend tot medio 2000. Hij is afkomstig van Hannover '96.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1998, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.