&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


woensdag
23 december 1998

 


[Autosite]
[Hypotheek-angst?]

Britse minister in opspraak door lening

Van onze correspondent - LONDEN, woensdag

De Britse regering is in verlegenheid gebracht door de ontdekking dat de minister voor Handel en Industrie, Peter Mandelson, een lening op zijn huis van 1,2 miljoen gulden bij de staatssecretaris van Financiën, Geoffrey Robinson, heeft lopen.

Juist Mandelsons ministerie onderzoekt momenteel de eventuele politieke en zakelijke belangenconflicten van de puissant rijke Robinson.

Mandelson (foto) gaf toe dat hij bij zijn aanstelling beter de lening, waarover rente wordt berekend, had kunnen vermelden, maar bestreed gisteren hevig dat de zaak zou "stinken". De lening dateert van voor de verkiezingen vorig jaar en "was een non-politieke vertrouwenszaak tussen twee vrienden", aldus Mandelson (45).

De minister staat bekend als "de architect van Nieuw Labour", en wordt beschouwd als een van de invloedrijkste personen in het kabinet van premier Blair.

Robinson (50) bood enkele weken terug zijn excuses aan in het parlement omdat hij een aantal zakenbelangen had verzwegen. Een deel van zijn vermogen bracht hij onder in het buitenland, zodat hij daar geen belastingen in Groot-Brittannië over hoeft te betalen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1998, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.