&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


woensdag
23 december 1998

 


[Autosite]
[World OnLine]
[CMG]
[Matchbank]
[Reaal Hypotheken]

René Diekstra Internet-psycholoog

door Marianne Janssen - LEIDEN, woensdag

De meest besproken psycholoog van Nederland, René Diekstra, wordt de eerste Internet-psycholoog. Te beginnen op Tweede Kerstdag om 13.00 uur kunnen mensen in nood hem vragen stellen, die hij on line beantwoordt.

Naast deze zogenoemde 'live-chat-sessie' biedt René Diekstra ook de ruimte voor zelfhulpgroepen via internet. Zijn site www.diekstra.com gaat onderdak bieden aan permanente praatgroepen. De psycholoog zal de groepen zelf niet continu begeleiden, maar van tijd tot tijd on line aanwezig zijn, om op vragen in te gaan. Ook kunnen vragenstellers veel informatie vinden over de aanpak en behandeling van psychologische problemen.

Omdat bij een dergelijke chat altijd het gevaar dreigt dat er gasten binnenkomen die een serieuze discussie willen verstoren, heeft men gekozen voor de opzet van een gemodereerde discussie: storende gasten worden verwijderd.

Diekstra wijst erop dat het niet mogelijk zal zijn dat chatters via zijn site een therapie-sessie kunnen volgen. Hij krijgt talloze verzoeken daartoe. Maar een officiële therapie kost honderden uren praten. Daarvoor leent de site zich niet. Het is vooral zijn streven dat gebruikers van zijn site door onderlinge herkenning van problemen al 'pratend' tot oplossingen kunnen komen. Waar nodig springt hij dan bij.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1998, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.