&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


woensdag
23 december 1998

 


[World OnLine]
[Autosite]
[Matchbank]
[Reaal Hypotheken]
[CMG]

Mes gaat weer in RTL-Nieuws

door Marcel Frost - HILVERSUM, woensdag

Opnieuw wil de directie van de Holland Media Groep (RTL 4, 5 en Veronica) het mes zetten in het late RTL-Nieuws.

Programma-directeur Bert van der Veer en directeur Pieter Porsius hebben het voornemen om het late bulletin (25 minuten) om 23.30 uur terug te brengen tot een kort journaal van 5 à 6 minuten. Daarvoor in de plaats komt een 50 minuten durend sportprogramma van Frits Barend en Henk van Dorp.

Ontslagen

De definitieve beslissing valt mogelijk al vandaag of morgen. Op de redactie van het RTL-Nieuws is grote onrust ontstaan over de nieuwe sanering. Over gevolgen voor het personeel is nog niets bekend, maar gedwongen ontslagen worden gevreesd. De redactie telt nu nog ongeveer honderd man personeel. De ondernemingsraad zegt de ontwikkelingen met argusogen te volgen.

Eerder werd de rubriek RTL Actueel wegbezuinigd door Porsius, die zich tot doel heeft gesteld om de winst van HMG flink op te krikken.

Van der Veer wil de ingrijpende wijziging niet bevestigen. "Wij praten met elkaar, meer zeg ik er niet over", is zijn reactie. Het voornemen is temeer opmerkelijk nu de NOS juist de nadruk heeft gelegd op de nieuwsvoorziening in de late uren. Sinds kort worden 's nachts de uitzendingen van Netwerk, Journaal en Sportjournaal herhaald.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1998, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.