&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


woensdag
23 december 1998

 


[World OnLine]
[CMG]
[Matchbank]
[Autosite]
[Reaal Hypotheken]

Belastingdienst wordt serieuzer

door Mirjam Brinks - DEN HAAG, woensdag

De bekende leus van de Belastingdienst 'leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker' wordt per 1 januari in de praktijk gebracht. Na vijf jaar moeten we afscheid nemen van de populaire actrice Olga Zuiderhoek, die met haar welkomstgroet "Hallo met mij" de overheidsinstelling met vragen overstelpt.

Olga wordt vanaf januari vervangen door twee alledaagse belastingplichtige Nederlanders die met elkaar praten over de problemen bij het invullen van het aangifteformulier. Behalve Olga verdwijnt dus ook de dienst zelf als gesprekspartner.

Op deze manier wil de Belastingdienst de boodschap beter overbrengen. "Het wordt allemaal wat serieuzer", aldus J. Thunnissen, directeur van de afdeling die onder andere verantwoordelijk is voor de reclamespotjes van de belastingdienst.

Met de nieuwe aanpak wil de dienst een volwassener uitstraling krijgen en zo het imagoprobleem aanpakken. Thunnissen: "Niet alleen wij, maar ook de belastingplichtigen verdienen een serieuzer benadering. Inmiddels weten de Nederlanders wel wat meer over de belasting dan een aantal jaar geleden. Ze kunnen elkaar ook helpen en hebben niet meer voor ieder wissewasje onze hulp nodig."

De Olga-spotjes bestonden vooral uit grappige sketches die ervoor gezorgd hebben dat veel Nederlanders niet louter negatief over de Belastingdienst dachten. De nieuwe reclame, met documentaire-achtige beelden, kent een veel hoger werkelijkheidsgehalte.

Jeroen Hommels, woordvoerder van de Belastingdienst, geeft toe dat de lolligheid is gedaald.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1998, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.