telegraaf.nlDe krantLaatste nieuwsSportPriveDFTDigi
[terug]
 M O D E S P E C I A L 
 
 

Buitenechtelijke uitstapjes
 
 


En dat theater is ook wel eens het platform geweest voor zijn buitenechtelijke uitstapjes. Zo verloopt zijn huwelijk met Ricky niet bepaald zonder slag of stoot, zoals we in de ongeautoriseerde biografie Ralph Lauren The genuine American story van Michael Gross lezen.

Lauren, die in 1964 met Ricky in het huwelijksbootje stapte, had in de jaren tachtig een affaire met Kim Rye, die destijds model stond voor zijn parfumlijn Safari. Dat haar naam ter sprake kwam, zorgde er zelfs voor dat Lauren brak met biograaf Gross. Lauren ging op zoek naar een andere auteur en kwam terecht bij de Britse modejournalist Colin McDowell, die eerder boeken schreef over onder anderen Manolo Blahnik, Jean Paul Gaultier en John Galliano. Eind vorig jaar werd het ietwat saaie The Man, the Vision, the Style gelanceerd.


Voorspoedig
Ondanks de beruchte affaire bleef Ricky aan zijn zijde en met de Lauren-kids gaat het ook voorspoedig. Dochter Dylan heeft een snoepwinkel in New York, Andrew regisseert een remake van The Great Gatsby (voor de originele Hollywood-versie verzorgde zijn pa de kleding) en zoon David werkt als internetgoeroe bij Polo Ralph Lauren. "Onze kinderen doen wat ze leuk vinden, wij hebben niets geforceerd", zegt Lauren. "geloof dat als je dat doet waar je achter staat, je alles gedaan krijgt. Kijk naar mezelf. Toen ik met brede stropdassen kwam, lachte iedereen me uit. Maar ik geloofde in mezelf en liet me niet uit het veld slaan. Niemand kende mijn naam en nu staat die synoniem voor een landelijke lifestyle. Dat is meer dan ik ooit had durven dromen."

Een van zijn dromen was het 14 miljoen dollar kostende vlaggenschip op Madison Avenue in New York City, dat hij in 1986 opende. Het gebouw, dat eens het onderkomen was van de rijke familie Rhinelander, transformeerde hij tot een chique oud landhuis vol met schilderijen en antieke meubelen.

Licenties
Tegelijkertijd groeide de Europese tak. Winkels werden geopend in Duitsland, Griekenland, Frankrijk en Nederland (Den Haag). Geen eigen winkels, maar shops die werden gerund door licentiehouders. Daarbij werden de kleren die er werden verkocht niet gemaakt door Lauren, maar door sublicentiehouders.

Nu Polo Ralph Lauren over voldoende liquide middelen beschikt, koopt hij deze licenties terug, om zo algehele controle over het immer groeiende bedrijf te houden. Drie jaar geleden kocht hij voor 200 miljoen dollar licenties terug van Poloco SAS. Twee jaar terug kocht hij voor nog eens 22 miljoen dollar de rest van zijn Europese licenties, PRL Fashions of Europe SRL, terug. Het Italiaanse bedrijf was in 2000 goed voor 75 miljoen dollar.


Ralph Lauren: Succes is opwindend
Een echte perfectionist
"Mijn bedrijf zie ik als een show"
° Buitenechtelijke uitstapjes
Ook een slimme zakenman

 

 
[terug]
   
© 1996-2003 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.