De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 13 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
 
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
BUITENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL

"Ashcroft dikte gevaar radioactieve aanval aan"
De Amerikaanse minister van Justitie, John Ashcroft, blijkt het gevaar van een radioactieve aanslag flink te hebben aangedikt, toen hij afgelopen maandag de arrestatie bekendmaakte van 'vuile bom'-verdachte José Padilla, alias Abdullah Al-Muhajir.
EP kritisch over nieuwe EU-leden
Voor het Europees Parlement (EP) is de massale uitbreiding van de EU in 2004 met tien landen ineens - de zogeheten 'big bang' - bepaald geen uitgemaakte zaak. Mede onder invloed van bezorgde kiezers wordt ook in het EP steeds kritischer naar de kandidaat-landen gekeken, zo bleek gisteren bij een uitvoerig parlementair debat over de uitbreiding in Straatsburg.

Turken en Grieken ook in vriendschap oneens Turken en Grieken ook
in vriendschap oneens

Griekenland en Turkije hebben de afgelopen jaren stappen gezet naar verzoening. De aartsrivalen leken zelfs goede vrienden te zijn geworden, nadat Griekse reddingswerkers na de aardbeving in 1999 in Istanboel de eersten waren om Turken te helpen.
Turken en Grieken ook in vriendschap oneens
Wolven verslinden schapen
Een groep wolven heeft in de Italiaanse provincie Rieti maar liefst 130 schapen en geiten verslonden.

Massale toestroom van immigranten in VS Massale toestroom van immigranten in VS
Amerika wordt geconfronteerd met de grootste immigratiegolf in 70 jaar tijd, terwijl de VS de toelating van buitenlanders scherper wil controleren om nieuwe terreuraanvallen te voorkomen.
Vrees voor aanslagen
op vliegtuigen

Inlichtingendiensten in het Westen houden er rekening mee dat terroristen van plan zijn om passagiersvliegtuigen met Stingerraketten of radiografisch bestuurbare toestelletjes uit het luchtruim te halen.

India ontvangt Rumsfeld
Tijdens een gesprek met zijn Indiase collega George Fernandes heeft de Amerikaanse minister van Defensie, Donald Rumsfeld, gisteren gezegd dat de maatregelen die India heeft genomen ter vermindering van de spanningen met buurland Pakistan, "constructief" zijn
Brievenschrijvers redding analfabeten
Voor het ministerie van Justitie, vlakbij het centrum van Kaboel, plukt Mohammed Ali even nadenkend aan zijn baard. "Ik begrijp het. Uw schoonfamilie wil u het huis uitzetten, nu uw man is overleden."
Brievenschrijvers redding analfabeten
Dochter Mick Jagger gezicht van Lancôme
Elizabeth Jagger heeft een contract van Lancôme in de wacht gesleept. Als gezicht van de cosmeticagigant weet zij zich verzekerd van 150.000 pond per jaar.
Dochter Mick Jagger gezicht van Lancôme Powell: Voorlopige staat Palestijnen
Het Israëlische leger heeft gisteravond de tanks die het hoofdkantoor van de Jasser Arafat in Ramallah omsingeld hielden, teruggetrokken tot de rand van de stad.
Oncomfortabel protest in Colombia Oncomfortabel protest in Colombia
Uit protest tegen de armoede hebben enkele Colombianen zich tot hun nek toe laten ingraven. In totaal doen negen mannen mee, zij houden hun protestactie in een kerk in de hoofdstad Bogota.
Tribunaal in Den Haag verwerpt beroep
De kamer van beroep van het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag heeft gisteren het beroep verworpen dat drie Bosnische Serviërs tegen hun veroordeling wegens verkrachting hadden aangespannen.
Tribunaal in Den Haag verwerpt beroep
Machtsstrijd leidt
tot crisis Servië

De ideologische machtsstrijd tussen de Joegoslavische president Kostunica en de Servische premier Djindjic is tot een heftige uitbarsting gekomen.

Geen EP-vergadering
vrijdag in Straatsburg

Een forse meerderheid van het EP heeft voor het derde achtereenvolgende jaar tegen de omstreden vergaderingen op vrijdag gestemd.

 
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.