De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 14 februari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alle uitslagen, standen, programma's 
 
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 

John Walker Lindh pleit onschuldig John Walker Lindh pleit onschuldig
Onder zware beveiliging wordt de Amerikaanse Taliban-strijder John Walker Lindh naar de federale rechtbank van Alexandria in de staat Virginia vervoerd. Door een scherm in de auto is Lindh niet zichtbaar.
Strijdplan Bush tegen Saddam
Strijdplan Bush tegen Saddam
De regering van president George Bush heeft in beginsel besloten dat het regime van de Iraakse dictator Saddam Hoessein moet verdwijnen. Het Pentagon is al bezig met het opstellen van plannen voor een militaire campagne, terwijl achter de schermen druk wordt overlegd met Iraakse oppositiegroepen over samenwerking met de CIA.

Bierpolitiek in Beieren Bierpolitiek in Beieren
Edmund Stoiber, in september kandidaat voor het bondskanselierschap namens de Duitse christendemocraten, zet een bierpul aan de mond zoals indertijd zijn illustere voorganger Franz-Josef Strauss.
Guerrilla werd schatrijk van losgeld ontvoering
Het leven van de maandagavond in Argentinië overleden oud-rebellenleider Rodolfo Galimberti, stond in het teken van de misdaad die loont. Galimberti bracht in 1974 het wereldrecord 'losgeld vangen' op z'n naam met een 64 miljoen dollar voor de ontvoerde zakenbroers Juan en Jorge Born.

Advocaten zetten joker in bij Lockerbie-zaak
De advocaten van de Libiër Abdel Basset al-Megrahi hebben in de Lockerbie-zaak hun joker ingezet. Een voormalige beveiligingsbeambte van de Londense luchthaven Heathrow, Ray Manly, moet in de ogen van de juristen duidelijk maken dat de zaak tegen hun cliënt op zijn minst twijfelachtig is.
Tribunaal kapt zichzelf herhalende Milosevic af
Slobodan Milosevic heeft gisteren voor het eerst tijdens zijn proces voor het Haagse Joegoslavië-Tribunaal het woord mogen voeren. Na tien minuten werd hij echter al weer afgekapt door rechter Richard May omdat hij met eerdere verwijten over "illegaliteit" van het Tribunaal voor de dag kwam. Het Joegoslavië-Tribunaal zou in strijd met de eigen regels van de Verenigde Naties zijn opgericht.
Tribunaal kapt zichzelf herhalende Milosevic af

Wethouder Kalmthout treedt af
De wethouder van Kalmthout, die per ongeluk een 6-jarig Nederlands jongetje doodschoot toen hij met zijn pistool oefende, treedt af.
Klassieke schilderkunst herleeft
Het atelier van kunstschilder Nikolaj Anochin (45) op de zolderverdieping van een Moskous herenhuis uit het begin van de vorige eeuw ziet eruit als een filmdecor. Hij schildert geheel in klassieke stijl.
Klassieke schilderkunst herleeft
Anti-Russisch protest in Moldavië Anti-Russisch protest in Moldavië
Studenten in Chisinau, de hoofdstad van Moldavië, houden Roemeense geschiedenisboeken op en roepen 'weg met de Russen'. Ruim 20.000 mensen namen deel aan een protest tegen het plan van de regering om het Russisch tot tweede taal van het land te maken.
Secretaresse van Hitler overleden
Traudl Junge, de laatste secretaresse van Adolf Hitler, is op 81-jarige leeftijd in een ziekenhuis in haar woonplaats München aan kanker overleden. De vrouw trad pas recent uit de anonimiteit. Op het filmfestival in Berlijn ging afgelopen maandag een documentaire over haar leven in première en van haar hand ligt sinds eind vorige week 'Tot het laatste uur' in de Duitse boekwinkels.
Secretaresse van Hitler overleden
Zwanger na 30e geeft meer kans op borstkanker
Vrouwen die op latere leeftijd aan kinderen beginnen, lopen een verhoogd risico op het krijgen van borstkanker. Hetzelfde geldt voor vrouwen die al op jonge leeftijd beginnen met menstrueren. Een miskraam geeft geen verhoogde kans op borstkanker.

Stress oorzaak nachtelijke schranspartijen
Mensen die 's nachts de koelkast plunderen omdat ze de slaap niet kunnen vatten, hoeven zich daar volgens Noorse wetenschappers niet langer schuldig over te voelen. Ze leiden aan een kwaal die het nachtelijk eetsyndroom heet.
Russisch-orthodoxen zijn bang voor<BR>'landjepik' door het Vaticaan Russisch-orthodoxen zijn bang voor
'landjepik' door het Vaticaan

De relatie tussen de rooms-katholieke en de Russisch-orthodoxe kerk is deze week sterk verslechterd doordat paus Johannes Paulus II heeft besloten in het orthodoxe Rusland vier bisdommen - en daarmee een kerkprovincie - in Rusland in te stellen. De orthodoxe kerk is bang voor rooms-katholiek imperialisme op orthodox terrein.

 
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.