De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 14 februari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alle uitslagen, standen, programma's 
 
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 

Corus-cao rond voor twee jaar Corus-cao rond voor twee jaar
Het personeel van staalbedrijf Corus krijgt 7 procent meer loon. Dit bestaat uit 6,5 procent loonsverhoging over een periode van 26 maanden en een eenmalige uitkering van 0,5 procent.
Top DNB kritisch over Rabobank
Top DNB kritisch over Rabobank
Op het allerhoogste niveau binnen De Nederlandsche Bank (DNB) worden kritische kanttekeningen geplaatst bij het toezichtsmodel van de Rabobank. Het getrapte toezicht - waarbij Rabobank Nederland de eigen lokale Rabobanken in de gaten houdt en DNB alléén Rabobank Nederland - leidt ondanks een recente aanscherping nog altijd tot problemen, zo luidt het oordeel.

RNA en Westfield wensen rapport in la RNA en Westfield wensen rapport in la
In alle stilte presenteerde de Ondernemingskamer gisteren het enquêterapport over het felle gevecht tussen vastgoedfonds Rodamco North America (RNA) en grootaandeelhouder Westfield. Beide kemphanen zien het hele rapport echter het liefst in een diepe la verdwijnen. Met de verkoop van het hele RNA-vastgoedbezit aan Westfield en twee andere bedrijven, zijn zíj er namelijk uit. De Vereniging van Effectenbezitters spreekt er echter schande van.
Miljoenenwinst voor Breukhoven
Oprichter en eigenaar Hans Breukhoven van cd-winkelketen Free Record Shop verdient miljoenen euro's aan de terugkoop van zijn bedrijf.

Jonge ambtenaren zoeken
massaal ander werk

Jonge ambtenaren zoeken massaal naar een andere werkkring. Ze zijn veel ontevredener over hun baan dan hun leeftijdsgenoten in de marktsector.
Winstval bij Buhrmann lekt
voortijdig uit via internet

Handelshuis Buhrmann heeft de winst vorig jaar scherp zien dalen tot €162 miljoen. Dat was in 2000 nog €266 miljoen. Het bedrijf had het hele jaar last van de verslechterende economie.
Winstval bij Buhrmann lekt<BR>voortijdig uit via internet

Veel klachten over pensioen
Gepensioneerden hebben veel klachten over hun pensioen. Het NBP heeft ruim honderd brieven en tientallen telefoontjes hierover ontvangen.
Verkorting wachtlijst staaroperaties Verkorting wachtlijst staaroperaties
Gemiddeld moet men 14 weken wachten op een staaroperatie. Een aantal zelfstandige behandelingscentra (zbc's) zegt jaarlijks 5.000 extra van dergelijke operaties, zogeheten cataracten, uit te kunnen voeren.
Philips ruziet met cor over opties
Philips Nederland en de centrale ondernemingsraad (cor) hebben ruzie over opties. De cor eist instemmingsrecht en Philips weigert die te geven. De kantonrechter in Eindhoven bepaalde vorige week dat de raad gelijk heeft. Een woordvoerder van Philips bevestigde gisteren dat er hoger beroep is aangetekend.
Philips ruziet met cor over opties
Venezolaanse munt los van dollar Venezolaanse munt los van dollar
In navolging van Argentinië heeft nu ook Venezuela besloten om de koers van zijn munt (bolivar) niet langer te koppelen aan die van de Amerikaanse dollar maar vrij te laten zweven. De maatregel is bedoeld om de groeiende kapitaalvlucht te remmen.
Extra veiligheidstoeslag Schiphol wekt woede op
Luchthaven Schiphol heeft de complete internationale luchtvaartsector tegen zich in het harnas gejaagd met een voorgenomen extra toeslag om de veiligheidskosten te dekken. De IATA, de internationale organisatie van burgerluchtvaartmaatschappijen, heeft bij minister Tineke Netelenbos (Verkeer) in een brief scherp geprotesteerd tegen de invoering van een veiligheidstoeslag voor Schiphol-passagiers. Dat blijkt uit vertrouwelijke correspondentie, die in het bezit is van deze krant.

 
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.