De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 14 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alles over de euro 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Het Jaarboek 2001 
 
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 

Afghanen blij met regenbuien Afghanen blij met regenbuien
Een afdakje van plastic moet deze Afghaanse fruitventer drooghouden terwijl hij op klanten wacht. Voor het eerst in weken regende het gisteren weer in Kaboel.
Twijfels India over olijftak Pakistan
Twijfels India over olijftak Pakistan
Met een reeks maatregelen tegen militante moslimorganisaties in zijn land heeft Pakistans president Pervez Musharraf het afgelopen weekeinde de handen van de westerse wereld op elkaar gekregen. Het bleef niet alleen bij woorden, hij verbood vijf moslimorganisaties en liet ruim 1000 extremisten oppakken.

Prins Harry (17) voor straf naar afkickkliniek Prins Harry (17) voor straf naar afkickkliniek
De Britse kroonprins Charles heeft de afgelopen zomer zijn zwaar drinkende en cannabis gebruikende jongste zoon Harry ter afschrikking meegenomen naar een ontwenningskliniek voor alcohol- en drugsverslaafden. Prins Charles wilde zijn toen 16-jarige zoon confronteren met de gevaren van drugs- en alcoholmisbruik.
Franse politie op zoek
naar lijk van meisje

In de omgeving van de Noord-Franse havenstad Boulogne-sur-Mer is de politie op verschillende plaatsen gaan graven naar het lijk van een 5 à 6-jarig meisje, dat door pedofielen zou zijn vermoord.

Laatste rebellen Sierra Leone brengen hun wapens bij VN
De laatste elf commandanten van de rebellen in Sierra Leone hebben afgelopen weekeinde tijdens een ceremonie in het oosten van het land hun wapens ingeleverd in het kader van de wapeninzamelingsactie van de VN.
Katholieke postbode doodgeschoten Katholieke postbode doodgeschoten
Het sinds een week opgelaaide sektarische geweld in de Noord-Ierse hoofdstad Belfast heeft zaterdag geleid tot de dood van de 20-jarige katholieke postbode Daniel McColgan. De jongeman werd doodgeschoten in een sorteercentrum in een protestantse wijk.

Vliegverkeer gestoord
De vertrekhal van het vliegveld Zaventem bij Brussel is vanwege een gestoorde man zaterdag twee uur ontruimd geweest.
Amerikanen bestoken uitvalsbasis Al-Qaeda Amerikanen bestoken uitvalsbasis Al-Qaeda
Amerikaanse gevechtstoestellen hebben afgelopen weekeinde opnieuw hevige bombardementen uitgevoerd in het oosten van Afghanistan. Bij deze intensiefste aanvallen sinds weken werd een uitvalsbasis van Osama bin Ladens terroristenleger Al-Qaeda zwaar bestookt. Het kamp maakt deel uit van een enorm grottenstelsel en bevindt zich in de bergen bij Zhawar Kili, ten zuidoosten van Khost.
'Repetitie Al-Qaeda'
De Australische televisiezender ABC heeft een videoband in bezit waarop te zien zou zijn hoe Al-Qaedastrijders aanslagen oefenen op wereldleiders tijdens een golftoerenooi en bij een optocht van auto's in een nagebouwd Washington.

Oorlogsdreiging in Colombia
Aan het vredesproces in Colombia lijkt een einde te zijn gekomen met de aankondiging van de marxistische rebellenbeweging FARC, dat zij de steden zal verlaten. De 'Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia' keren terug naar de bergen en het woud.
Cyrus Vance (84) overleden
De Amerikaanse oud-minister van Buitenlandse Zaken Cyrus Vance, is zaterdag op 84-jarige leeftijd overleden. Hij trad in 1980 af omdat hij het er niet mee eens was dat het leger op de gijzelnemers in de Amerikaanse ambassade in Teheran werd afgestuurd. De doodsoorzaak was niet direct bekend, maar Vance leed sinds lange tijd aan de ziekte van Alzheimer.
Cyrus Vance (84) overleden
De Phantom van de popwereld De Phantom van de popwereld
Dit is het tragisch verminkte gezicht van popster Michael Jackson in 2002. Fans waren geschokt de superster zo te zien tijdens de uitreiking dezer dagen in Los Angeles van de American Music Awards. Zijn gezicht vervormt steeds meer en opmerkelijk is ook hoe de linkerkant van zijn neus zelfs een gat vertoont.

 
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.