De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 14 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alles over de euro 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Het Jaarboek 2001 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  Prins Harry (17)
voor straf naar
afkickkliniek

   
 

AMSTERDAM - De Britse kroonprins Charles heeft de afgelopen zomer zijn zwaar drinkende en cannabis gebruikende jongste zoon Harry ter afschrikking meegenomen naar een ontwenningskliniek voor alcohol- en drugsverslaafden. Prins Charles wilde zijn toen 16-jarige zoon confronteren met de gevaren van drugs- en alcoholmisbruik.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 13kb)
Prins Harry. (Foto: EPA)
Zijn ongebruikelijke actie had succes, want prins Harry heeft vanaf dat moment geen stickie meer gerookt. Ook aan zijn heftige drankgelagen is een einde gekomen, zeggen hofwoordvoerders.

Volgens de zondagskrant News of the World, die de primeur had, heeft Harry twee maanden met marihuana geëxperimenteerd op het buitenverblijf Highgrove en in een lokale kroeg in de buurt van het paleis. Hij deed dat in de periode datzijn vader de meeste tijd doorbracht in Londen. Hij werd zelfs een keer uit de Rattlebone Inn in het gehucht Sherston gezet, nadat hij de Franse kok voor kikker, 'frog', had uitgescholden, het favoriete scheldwoord van Engelsen voor Fransen.

In de kelders van Highgrove had de eenzame prins een eigen ruimte - Club H - ingericht om keiharde muziek te kunnen draaien en vrienden te ontvangen. Zijn vader werd op het cannabis- en drankgebruik van Harry geattendeerd door personeelsleden van Highgrove, die een sterke wietgeur in huis bespeurden. Charles reageerde kalm en vroeg zijn zoon of de verhalen klopten. De jonge prins biechtte zijn daden meteen op.

Harry bracht liefst vier uur in de kliniek van Phoenix House door en sprak uitgebreid met verslaafden. Prins Charles zelf kwam op 14-jarige leeftijd in opspraak, nadat hij tijdens een zeilvakantie in Schotland vier vrienden had meegenomen naar een café om daar kersenbrandenwijn te bestellen.

De Britse premier Tony Blair prees gisteren de manier waarop prins Charles op het gedrag van zijn zoon had gereageerd. Voor prins Charles is de zaak met zijn zoon afgedaan. "Het was een serieuze zaak die is opgelost binnen de familie", is het commentaar vanuit St. James's paleis, de officiële verblijfplaats van de kroonprins in Londen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 14 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.