De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 29 november 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
 
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 

"Onze zoon is wél door vriend Reve misbruikt"
Laat er geen misverstand over bestaan: "Onze jongen is in het huis van de auteur door zijn vriend écht misbruikt! Reve mag dan een beetje seniel zijn, maar hij heeft toch ogen in zijn kop", zo reageren de ouders van het 13-jarige jongetje dat door Joop Schafthuizen, levensgezel van de Nederlandse volksschrijver, zou zijn aangerand.
Toch enquête naar bouwfraude
De Tweede Kamer start een parlementaire enquête naar mogelijke bouwfraude in Nederland, waarbij ook de felbekritiseerde schikking in de geruchtmakende fraudezaak bij de aanleg van de Schipholtunnel wordt onderzocht.

Najwa (8) dood gevonden in bos
In een bosperceel langs de Rassenbeekweg in het buitengebied van Zeewolde is het levenloze lichaam aangetroffen van de 8-jarige Najwa Anfield uit Almere.
Najwa (8) dood gevonden in bos Politie verbergt vriend vermoorde Dordtse
Vriend Guus van de in Dordrecht doodgeschoten bejaardenverzorgster Wilma van Griensven is ondergebracht op een geheim adres en staat onder politiebewaking.
Marine met spoed naar de oorlog Marine met spoed naar de oorlog
Nederland stuurt op zeer korte termijn marineschepen en vliegtuigen naar de regio rond Afghanistan nadat de VS Den Haag met spoed om assistentie hebben gevraagd. Morgen bespreekt het kabinet een voorstel van de ministers Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) en De Grave (Defensie) om snel twee fregatten, twee Orion-patrouillevliegtuigen, een KDC-10 tankvliegtuig en mogelijk ook een onderzeeboot te zenden.
In extase voor clip Oranje-huwelijk
Marco Borsato is in extase tijdens een opname van de videoclip voor het lied 'Lopen op het Water' dat wordt uitgebracht ter gelegenheid van het huwelijk van prins Willem-Alexander en Máxima.
In extase voor clip Oranje-huwelijk

Hollandse pot is uit
De Hollandse pot heeft steeds meer afgedaan bij mensen die buiten de deur eten.
Koersk-bergers bij Poetin Koersk-bergers bij Poetin
De Russische president Vladimir Poetin heeft gisteren de top van het consortium van hijsgigant Mammoet en bergingsbedrijf Smit Internationale op het Kremlin bedankt voor het lichten van de Koersk.
Senator Pormes genoot onterecht ww-uitkering
Het Eerste-Kamerlid Sam Pormes (GroenLinks) moet aan de uitkeringsinstantie Cadans een onterecht genoten ww-uitkering van Hfl.40.000 terugbetalen. Candans is de uitkeringsinstantie voor onder meer zorg en welzijn. Pormes kwam vlak vóór de aanslagen in Amerika in opspraak omdat bleek dat de BVD hem jarenlang op de korrel heeft gehad, onder meer vanwege zijn betrokkenheid bij Molukse terreuracties.
Senator Pormes genoot onterecht ww-uitkering
Deelraad-kandidaat
blijkt superfraudeur

Een vorige maand nog veroordeelde fraudeur is er in geslaagd op de PvdA-verkiezingslijst voor de stadsdeelraad in Amsterdam-Zuidoost te komen. Jerry Suleiman, 15e op de lijst, moet van de rechter 170.000 gulden fraudegeld terugbetalen aan een christelijke stichting.

Slaande ruzie Vlieland
over duinskeletten

Op Vlieland is letterlijk slaande ruzie uitgebroken over de recente vondst van de zestien skeletten in de duinen. Archiefonderzoeker Ben Stenekes heeft museumdirecteur Bert Huiskes zeer ernstig mishandeld.
Demonstratie tegen geweld in huis Demonstratie tegen geweld in huis
Een demonstrant toont de verwonding die ze overhield aan geweld in haar eigen huis. Samen met zo'n vijftig andere vrouwen demonstreerde zij in Den Haag tegen huiselijk geweld.
Geen plek voor speciaal gefokte korenwolven
De Rotterdamse diergaarde Blijdorp zit in zijn maag met een groot aantal korenwolven. De dieren zijn op verzoek van het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij (LNV) gefokt voor uitzetting in de vrije natuur, maar het ministerie heeft nog altijd geen natuurgebied 'klaargestoomd'. Het dier leeft uitsluitend op de lössgronden in Limburg.
Geen plek voor speciaal gefokte korenwolven
Ontvoerde zakenman Van Baaren vermoord Ontvoerde zakenman Van Baaren vermoord
De ontvoerde zakenman Willem van Baaren (53) uit het Veluwse dorp Hierden blijkt te zijn vermoord. Het lijk van de man werd afgelopen weekend in het water van het Amsterdam Rijnkanaal ter hoogte van Loenen aan de Vecht door een passerende schipper aangetroffen. Hij alarmeerde daarop de politie. Onder welke omstandigheden de ontvoerde zakenman is gevonden, wil de politie vooralsnog niet meedelen.
Te veel namen voor paspoort
Vader Eric Thielens uit Weert is boos dat de vijf doopnamen van zijn pasgeboren kind niet meer in het nieuwe paspoort passen. Het nieuwe paspoort biedt slechts plaats aan 30 leestekens.
Te veel namen voor paspoort
'Máxima vraagt Argentijnse
hartsvriendin als getuige'

De Argentijnse Samantha Deane zou door Máxima Zorreguieta zijn gevraagd getuige te zijn op haar huwelijk met prins Willem-Alexander. Samantha en Máxima zijn hartsvriendinnen en oud-schoolgenoten.

Schatbegraver op de
vingers gekeken...

Een inwoner van Castricum die zijn geld bewaarde in een kistje onder de grond is door een onbekende bestolen van zijn geheime schat. Volgens de politie verborg de man regelmatig contant geld thuis in een stofzuiger.

 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.