De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 21 november 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
 
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 

'Precisiebom' stortte gezin in ellende 'Precisiebom' stortte gezin in ellende
Aan de USA zal de nu tienjarige Mohammed Salem de rest van zijn leven een pijnlijke herinnering bewaren. Nadat een Amerikaanse precisiebom, per ongeluk op het huis van zijn ouders in Kaboel viel.
Vrouwen verheffen stem in Kaboel
Vrouwen verheffen stem in Kaboel
De vrouwen van de Afghaanse hoofdstad Kaboel worden ongeduldig. Ze wachten met smart op een besluit van de nieuwe machthebbers om hen de kans te bieden om letterlijk hun gezicht weer te laten zien.

Hoofdrol voor Berlijn Hoofdrol voor Berlijn
Voor Berlijn is sinds gisteren een hoofdrol weggelegd bij de pogingen een blijvende vrede te bewerkstelligen in Afghanistan. In de Duitse hoofdstad zullen maandag onder VN-toezicht besprekingen beginnen tussen diverse Afghaanse groepen. Op tafel ligt een vijf punten plan van de Verenigde Naties. Geen enkel ander westers land heeft zo'n lange band met Afghanistan als Duitsland.
Zaagsel irriteert prins Charles
De Britse kroonprins Charles rijdt weg na een bezoek aan Twickenham met een verband over zijn linkeroog. De prins kreeg zaagsel in zijn oog tijdens het omzagen van een boom in zijn tuin.
Zaagsel irriteert prins Charles

Geen reclame...
's Werelds grootste reclamebord verdwijnt. Het enorme bord in China staat vrijwel altijd in de mist.
Uiterst rechts beheerst Deense verkiezingen Uiterst rechts beheerst Deense verkiezingen
Na bijna jaar aan het roer te hebben gestaan, is de sociaal-democratische premier Poul Nyrup Rasmussen bij de gisteren gehouden parlementsverkiezingen van het politieke toneel weggevaagd. Hij zal worden opgevolgd door de liberale Anders Fogh Rasmussen. Volgens de voorlopige resultaten van gisteravond krijgt het centrum-rechtse blok 99 zetels, tegenover 76 zetels voor de linkse partijen.
Cocaïnegebruik baart EU ernstig zorgen
Het gebruik van cocaïne neemt toe in sommige Europese hoofdsteden, vooral in grote uitgaanscentra als Amsterdam, Milaan en Barcelona. Dat blijkt uit gisteren gepubliceerde cijfers van het Europees Drugsbureau in Lissabon.

Veerbotendrama op Tanganyika-meer
Minstens negentien mensen zijn omgekomen op het Tanganyika-meer in Congo toen twee veerboten met elkaar in aanvaring kwamen. Gevreesd wordt dat tientallen anderen de diepte in werden gesleurd bij het ongeluk.
Jospin gehoord
De Franse premier Lionel Jospin is door een onderzoeksrechter als getuige gehoord in het proces dat draait rond de beschuldiging dat supermarktketens tien jaar geleden steekpenningen hebben betaald aan Jospins sociaal-democratische partij PS. Het is voor het eerst in de Franse geschiedenis dat een zittende eerste minister een getuigenis heeft afgelegd in een juridisch onderzoek.
Jospin gehoord
Dutchbat treft geen blaam in Srebrenica-drama
De Nederlandse blauwhelmen treft geen enkele blaam in het drama van Srebrenica. De Franse generaal Bernard Janvier, die in 1995 namens de VN het opperbevel in Bosnië had, heeft verzaakt luchtsteun te geven terwijl daar nadrukkelijk van Nederlandse zijde om was gevraagd. Dat blijkt uit de voorlopige conclusies van een Franse parlementaire enquêtecommissie.
Bruce Willis durft niet te vliegen Bruce Willis durft niet te vliegen
Bruce Willis blijkt alleen maar een held op het witte doek te zijn. De acteur weigerde naar een groot filmfestival in Engeland te komen, wat hij wel had toegezegd. Hij is in deze tijd bang om te vliegen. Willis zou vorige week naar Engeland komen om op een groot filmfestival zijn nieuwe film Bandits te lanceren. Maar Bruce, die in de Die Hard-films de dappere politieman-zonder-vrees, John McClane, speelt, bleef thuis.

 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.