[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T

FC Volendam nu
in middenmoot

AMSTERDAM - Door een ruime 4-1 overwinning op Eindhoven heeft FC Volendam in de eerste divisie een flinke sprong op de ranglijst gemaakt. 'Het andere Oranje' ging van de vijftiende naar de tiende plaats en heeft daarmee aansluiting met de middenmoot gekregen.

De zege in de Lichtstad was pas de tweede overwinning van FC Volendam dit seizoen. De hoopvolle 2-1 winst op BVO Emmen in de eerste speelronde kreeg aanvankelijk met nederlagen tegen BV Veendam, FC Zwolle en Excelsior en een gelijkspel tegen TOP Oss geen vervolg.

Eindhoven opende in eigen huis de score door een treffer van Jerry Taihuttu, vorige week ook al succesvol in de bekerstrijd tegen PSV 2, waarin hij de enige en winnende treffer voor zijn rekening nam. Nog voor rust echter draaide FC Volendam de zaken om. Misha Salden en Eddy Putter tekenden voor de 2-1 ruststand.

Na rust breidden Arturo ten Heuvel en Yuri Rose de voorsprong uit naar 4-1, waardoor Eindhoven na de 4-0 nederlagen tegen Stormvogels/Telstar en Heracles voor de derde keer op rij vier doelpunten tegen kreeg. Eindhoven kreeg bij een 3-1 achterstand via een strafschop een goede kans om terug in de wedstrijd te komen, maar de FC Volendam-doelman Wilburt Need keerde de inzet van Taihuttu. Eindhoven blijft door deze nederlaag voorlaatste op de ranglijst.

Eindhoven - FC Volendam 1-4 (1-2). 15. Taihuttu 1-0, 17. Salden 1-1, 24. Putter 1-2, 72. Ten Heuvel 1-3, 75. Rose 1-4. Scheidsrechter: Buiting. Toeschouwers: 1259. Gele kaart: Rose (FC Volendam). Bijzonderheid: doelman Need van Volendam stopt in 74e minuut strafschop van Taihuttu.