De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 25 september 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
VS onder vuur
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  'Blue Lagoon' heilzaam
voor selectie Roda JC

door Raymond Kerckhoffs

   
 

REYKJAVIK - Om het gewenningsproces tussen de selectie en de nieuwe trainer extra kracht te geven, werd er op de vroege ochtend eventjes vrolijk gebadderd. De 'Blue Lagoon' is een van de zeldzame plekken die het bijna altijd winterse IJsland een exotisch tintje geeft. In het grote geothermisch meer in het lavagesteente blijft zelfs op enkele kilometers onder de poolcirkel de watertemperatuur constant rond de 38 graden Celsius.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 8kb)
De spelers van Roda JC in de 'Blue Lagoon'.
Daags voor de UEFA-Cupontmoeting tegen FC Fylkir vermaakte de Roda-selectie zich even aan dit natuurverschijnsel, waarna de riemen op de training meteen weer strak werden aangetrokken.

Trainer Georges Leekens waakt voor onderschatting. Tegen de veredelde Ijslandse amateurs kan zijn ploeg immers niets winnen. Zeker na de 3-0 thuiszege vorige week. "Het is nog niet gespeeld", zegt Regillio Vrede nadrukkelijk. "We gaan vol in de wedstrijd. Onze opdracht is om heel snel te scoren. Bij een 0-2 voorsprong mogen we het duel uitspelen. Maar het gevaar zit vooral in het begin. Als die IJslanders op voorsprong komen, kunnen er nog gekke dingen gebeuren."

Duidelijk gaf Leekens halverwege de pittige training dezelfde elf spelers die vrijdagavond de basis vormden tegen FC Den Bosch de beruchte hesjes. "Toch geef ik mijn opstelling nog niet prijs", deed de Belg na afloop geheimzinnig. "We hebben de looplijnen uitgezet en iedereen op de positie gezet. De invulling kan anders zijn. Hoewel we thuis riant gewonnen hebben, blijft het Europees voetbal. Als je een tegenstander onderschat kun je van een koude kermis thuiskomen. Zeker met deze noorderlingen die heel agressief spelen."

De voormalig bondscoach wil een echte wedstrijd zien. "Juist omdat ik hier pas aan de slag ben en het elftal een moeilijke periode heeft doorgemaakt, moet je er nu vol voor gaan."

De trip naar het uitgestrekte vulkanische eiland kwam als geroepen. Voor de nieuwe trainer is het een ideale wijze om snel zijn groep te leren kennen. "Zeker is dit positief voor het groepsproces", onderschrijft ook Vrede. "Vorige week hebben wij spelers al alle zeilen bijgezet. Onderling hebben we alles recht gezet, maar ook richting het bestuur en onze vorige trainer Jan van Dijk. Voor Van Dijk heeft dat helaas niet geholpen. Met Leekens beginnen we nu met een schone lei. De 4-1 zege tegen Den Bosch was voor ons heel belangrijk. Je merkt dat de rust en het vertrouwen aan het terugkomen zijn. De nieuwe trainer heeft enkele veranderingen ingepast, maar het is overdreven om hem alle eer toe te schuiven."

De eerste dagen onder Leekens zijn de spelersgroep goed bevallen. "Hij was heel duidelijk naar ons toe", vervolgt Vrede. "Zoals iedere coach die aan het roer komt heeft hij meteen zijn stempel gedrukt. Met regels en zijn doen en laten. In een positieve zin heeft hij laten zien welke trainer hij is. Zo snel mogelijk wil hij ons terug brengen naar de subtop. Dat beseffen wij ook terdege. We moeten verder en de handen ineenslaan."

Vermoedelijke opstelling Roda JC: Kalac, Sonkaya, Vrede, Luijpers, Van Dessel, Van Dijk, Van der Luer, Lawal, Zafarin, Soetaers en Anastasiou.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 25 september 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.