De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 25 september 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
VS onder vuur
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Feyenoord-zestal mag pas na anderhalf uur Tjechië in
Even paniek
in Praag

   
 

PRAAG - De passagiers van vlucht OK 7151 van Czech Airlines van Rotterdam naar Praag keken gistermiddag tijdens lunchtijd vreemd op bij aankomst in dit Oost-Europese land. En speciaal de donkere voetballers van Feyenoord. Eenmaal bij de douane werden de Ivoriaan Bonaventure Kalou, de Ghanees Christian Gyan en de Brazilianen Leonardo I en II tegengehouden. De vier spelers van de Rotterdammers, die hier vanavond tegen Sparta Praag aan het tweede Champions Leagueduel beginnen, bleken niet de vereiste visums te hebben.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 24kb)
Feyenoord-keepers Zoetebier en Timmer (r) maandag op het vliegveld van Praag onderweg naar de spelersbus. (Foto: ANP)
Dat gold ook voor de Australiër Brett Emerton en de Rus Igor Korneev. Het zestal werd vervolgens onder begeleiding van president Jorien van den Herik naar de Tsjechische immigratiedienst gestuurd. Na veel vijfen en zessen mocht het zestal na anderhalf uur vertraging naar het spelershotel afreizen.

De zes van Feyenoord hadden zich, omdat zij van buiten een EEG-land afkomstig zijn, nog keurig met hun paspoorten gemeld op de ambassade van Tsjechië in Den Haag. Een ambtenaar zette keurig een stempel in hun paspoort en wachtte verder af. Kalou en de zijnen hadden een paar dagen later zelf hun visum moeten ophalen. Maar om onverklaarbare redenen gebeurde dat niet, waardoor het zestal in eerste instantie het land niet in kwam. Mede door toedoen van een Sparta-official en veel 'peptalk' van Jorien van den Herik kan Feyenoord vanavond tegen de 'Roden' van Sparta toch over deze spelers beschikken.

Gelukkig zag Bert van Marwijk de humor van het oponthoud in. "Ze waren net op tijd voor het middageten; geen probleem dus." Maar er gebeurde meer, daar op de luchthaven van Praag. Op hetzelfde tijdstip zou het regeringsvliegtuig van Tsjechië vertrekken met bestemming Rome. Premier Vaclav Havel zou een bezoek aan Italië afleggen, doch het toestel bleef aan de grond doordat Havel plotseling onwel was geworden en met hartklachten naar een ziekenhuis werd gebracht.

De Feyenoorders, die precies een week geleden nog in Moskou Spartak de stuipen op het lijf joegen, hadden weinig weet van de vreemde gebeurtenissen. Zij trainden gisteravond in het stadion waar eens ex-PSV'er Jozef Chovanec grote triomfen vierde en oud-Feyenoord-coach Vaclav Jezek eveneens grote successen behaalde.

Trainer Bert van Marwijk zal trouwens weinig sleutelen aan de formatie die vorige week de technische begaafde Moskovieten het schaamrood op de kaken bezorgde. Feyenoord leidde op een gegeven moment door goals van Bosvelt en Tomasson zelfs met 0-2 en leken daarmee de stand in groep H volledig op zijn kop te zetten. Maar Spartak revancheerde zich uitstekend, kwam na rust snel op 2-2 en zag een zekere 4-2 door de neus geboord door Edwin Zoetebier, de vervanger van Dudek, die een meer dan fantastisch EC-debuut maakte.

Van Marwijk gaat vanavond door met zijn 'Europese' opstelling, wat inhoudt dat er geen plaats is voor de kwikzilverachtige Leonardo bijvoorbeeld. Net als in Moskou staat alles in het teken van resultaat. Kan Feyenoord in de competitie nog met twee echte buitenspelers (Leonardo en Kalou) spelen, internationaal gezien blijkbaar niet. Met Jean-Paul van Gastel als extra slot op de deur heeft Feyenoord de smaak te pakken om ook in de Champions League voor opmerkelijke prestaties te komen. "Maar vergis je niet, Sparta is een sterke ploeg, dat niet voor niets Bayern München in eigen huis op 0-0 wist te houden", aldus Van Marwijk, die de Japanner Shinji Ono, Johan Elmander en Kees van Wonderen wegens blessures in Rotterdam achterliet.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 25 september 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.