De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 25 september 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
VS onder vuur
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Herstel op Wall Street

Van een onzer verslaggevers

   
 

NEW YORK - Aandelen gingen gisteren op Wall Street flink omhoog. Na de eerdere dalingen van vorige week wisten koopjesjagers de koersen op te krikken. De Dow Jones Industrial sloot 4,5% hoger op 8603,44, de Nasdaq Composite klom 5,3% naar 1499,13 punten.

De markten bleven echter nerveus.Analisten verklaarden de stijging gisteren als een reactie op de paniek die de aandelenmarkten vorige week in zijn greep hield. Koopjesjagers zagen daarmee hun kans schoon. Het herstel is daarmee vooral technisch (beurssentiment) en niet fundamenteel, zo vrezen de deskundigen.

Vandaag worden in de VS nieuwe cijfers over het consumentenvertrouwen bekendgemaakt. De angst is dat deze in de nasleep van de aanslagen in de VS nog verder zal dalen.

Het herstel gisteren werd breeduit gedragen over alle sectoren. Ook de sectoren die flink onder de aanslagen te lijden hebben gehad, zaten in de lift. Zo waren financiële waarden als banken en verzekeraars en vliegtuigmaatschappijen, bij de winnaars.

De Amerikaanse overheid heeft in het weekend een reddingsplan aangekondigd voor de noodlijdende luchtvaarsector: een steunpakket van $15 miljard.

Enkele aandelen stegen in koers in weerwil van downgradings. Zo stelde Salomon Smith Barney zijn verwachtingen voor Microsoft naar beneden bij. Het mocht de pret niet drukken, het aandeel steeg desondanks met 4,5% naar $52,01. Cisco Systems kreeg van ABN Amro een lager koersdoel voor de kiezen. Het aandeel steeg daarentegen met 4% naar $12,56. De reactie van beleggers is deze downgradings versterkt het vermoeden dat het herstel gisteren vooral door beurssentiment is gedragen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 25 september 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.