De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 25 september 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
VS onder vuur
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  Ook in Londen
romp kind gevonden

door Willem Kool en Jolande Westdorp

   
 

LONDEN - De politie in Putten en in het Britse Londen hebben een klopjacht geopend op een mogelijke seriemoordenaar, nu ook op de modderige oevers van de Theems nabij de Tower Bridge een kinderrompje is aangespoeld.

De overeenkomsten in beide zaken zijn opmerkelijk. Zowel in Nulde als in Londen werd alleen het rompje gevonden. In Londen betreft het een jongetje, terwijl het in Nulde een lijk van een meisje betrof. Beiden hadden ongeveer dezelfde leeftijd. Niemand weet wie de kinderen zijn.

Een voetganger trof het rompje van een Afrikaans/Caribisch jongetje afgelopen vrijdag aan bij de Tower Bridge. De benen, armen en het hoofdje ontbreken nog. Uit onderzoek van de patholoog-anatoom bleek dat het kind ongeveer vijf jaar en zes maanden oud moet zijn geweest toen het stierf. De Londense politie meldde gisteravond dat het kind uiterst gewelddadig om het leven is gebracht door zwaar letsel aan de hals.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 12kb)
Vlakbij de Londense Tower Bridge, waar het rompje van een jongetje werd gevonden, lag dit rode broekje.
De moord moet tien dagen geleden hebben plaatsgevonden. De politie vond vlakbij de plek waar het rompje aanspoelde een rood kort broekje van het merk Kids Company met daarin een wasvoorschrift in het Duits. Volgens de politie is het broekje van het jongetje. Zowel de Nederlandse als de Britse politie spreken van een exceptioneel geval gezien de gewelddadigheid van de beide zaken en de verminkingen van de lichamen.

Het rompje van het meisje werd maandag 27 augustus door spelende kinderen gevonden op het strand bij Nulde langs het IJsselmeer bij Putten.

Het ging om een blank meisje met een leeftijd tussen de vijf en zeven jaar. Drie dagen later trof een sportvisser het hoofdje van het meisje aan op een talud in de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland, vlakbij de plaats waar de ferries van Stenau Line naar Harwich vertrekken.

Het vermoeden bestaat dat mogelijk een vrachtwagenchauffeur bij beide afschuwelijke moorden is betrokken. Ondanks herhaalde oproepen in de media heeft geen ouder zich bij de politie gemeld dat er een kind wordt vermist. Puttense en Hoekse rechercheurs reizen vandaag naar Londen af om met hun Britse collega's beide kindermoorden verder te onderzoeken.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 25 september 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.