De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 24 september 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
VS onder vuur
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
 
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 

Slecht boekenonderzoek bij Spaanse overnames supermarktketen Laurus Slecht boekenonderzoek bij Spaanse overnames supermarktketen Laurus
Bij een groot aantal door supermarktconcern Laurus gedane overnames in Spanje is geen zogeheten due dilligence onderzoek geweest.
'Intimidatie van medici bij letselschades'
Verzekeringsmaatschappijen in Nederland maken zich bij de behandeling van letselschades regelmatig schuldig aan intimidatie van medisch deskundigen. Teneinde aan uitbetaling van soms immense schadebedragen te ontkomen, schromen sommige verzekeraars niet om medici aan te zetten tot een fragmentarische verandering of zelfs een substantiële vervalsing van dossiergegevens.
EU-steun behoedt luchtvaart voor ramp
Alle Europese vliegtuigen kunnen vanaf morgen gewoon door blijven vliegen. De ministers van Financiën van de 15 EU-lidstaten hebben besloten voorlopig voor een maand de onverzekerbare risico's over te nemen.
EU-steun behoedt luchtvaart voor ramp

Over de grens betalen wordt niet goedkoper Over de grens betalen wordt niet goedkoper
Eurocommissaris Bolkestein (Interne Markt) moet hoogstwaarschijnlijk bakzeil halen met zijn plan om de banken met een richtlijn te dwingen hun internationale betalingsverkeer goedkoper te maken. Een overboeking naar het buitenland kost ettelijke tientjes en pinnen in het buitenland is ook niet gratis. Bolkestein vindt dat onzin als straks de euro er is en wil de banken dwingen binnen de eurozone hetzelfde tarief te rekenen.
Super de Boer en Edah gaan toch weer open
Het veelgeplaagde supermarktconcern Laurus gaat in plaats van één Konmar-formule weer drie formules exploiteren. Bronnen rond het concern melden dat het gaat om Konmar, Super de Boer en Edah. Prijsvechter Edah zal opnieuw in de markt worden gezet en in prijs gaan zakken.

Kapitaalinjectie voor Consul Risk
Het Nederlandse softwarebedrijf Consul Risk Management krijgt een kapitaalinjectie van EUR11 miljoen. Deze aanbieder van it-beveiligingssoftware heeft twee nieuwe investeerders weten te vinden. Dit zijn Softbank Europe Ventures en Dresdner Kleinwort Wasserstein.

Meer eisen aan film-cv gesteld
Staatssecretaris Van der Ploeg (Cultuur) gaat de teugels aanhalen bij de film-cv (commanditaire vennootschap).
Koopgedrag Nederlanders niet onder druk door aanslagen
Het overgrote deel van de Nederlanders laat zich qua koopgedrag nauwelijks beïnvloeden door de aanslagen in de VS. Dat blijkt uit een enquête van Intomart in opdracht RTL Nieuws. Volgens het onderzoek stelt 88 procent van de ondervraagden dat de aanslagen het koopgedrag niet beïnvloedt.

 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.