De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 24 september 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
VS onder vuur
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Vader van bruid grote afwezige
PRINSES MARGARITA
TROUWT IN AUCH

door Jan-Kees Emmer

   
 

AUCH (Frankrijk) - De oudste dochter van prinses Irene, prinses Margarita, is afgelopen zaterdag in het Zuid-Franse Auch getrouwd met Edwin de Roy van Zuydewijn. Bij het huwelijk was de vader van de bruid, prins Carel Hugo, niet aanwezig.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 21kb)
Prinses Margarita kijkt haar man, Edwin de Roy van Zuydewijn diep in de ogen nadat de oud-bisschop van Rotterdam, monseigneur Bär, hen in de echt heeft verbonden. (Foto: MATTY VAN WIJNBERGEN)
Bruid en bruidegom waren zichtbaar opgelucht toen de oud-bisschop van Rotterdam, monseigneur Bär, eenmaal hun huwelijk had ingezegend. Na het wisselen van de ringen volgde een lange, dikke zoen waarbij de bruid zelfs haar arm om haar kersverse echtgenoot heen sloeg.

De plechtigheid was mooi, maar ingetogen. Bär benadrukte mooie en minder mooie momenten in het leven elkaar afwisselen. De minder mooie zijn nodig om de voorspoedige tijden op waarde te kunnen schatten. Wijzend op het miezerige weer buiten de monumentale kathedraal Sainte Marie: "Dat is nodig om zonneschijn te waarderen."

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 19kb)
Op de bruiloft van prinses Margarita, de oudste dochter van prinses Irene (geheel rechts), waren ook prins Constantijn, de jongere zus van de bruid, prinses Carolina, prinses Laurentien, de tweelingbroer van Margarita, Jaime, en de oudste broer van de bruid, prins Carlos (vlnr), van de partij. (Foto: MATTY VAN WIJNBERGEN)
De lucht rond het huwelijk was dan ook niet helemaal stralend. Want de vader van de bruid, prins Carel Hugo, was de grote afwezige in Auch. Prins Carlos, de oudste broer van de bruid, verklaarde dat zijn vader vast zat in Amerika als gevolg van de tragische gebeurtenissen in New York. "Maar zijn gedachten zijn bij ons."

Afkeuring

Onder de 150 bruiloftsgasten heerste echter een andere mening. Diverse goed ingevoerde gasten zeggen dat het wegblijven van Carel Hugo wel degelijk een uiting van afkeuring was. Volgens hen ligt Edwin de Roy van Zuydewijn niet goed bij de familie van de bruid. Zo roept het feit dat hij zich in Frankrijk baron laat noemen, terwijl hij dat niet is, irritatie op.

Overigens was de vader van de bruid niet de enige afwezige op het huwelijk. Ook koningin Beatrix, de peettante van de bruid, was niet aanwezig. De Koningin had verplichtingen elders. Prinses Margriet was ook niet present. Slechts drie leden van het Koninklijk Huis waren naar Auch gekomen, prins Constantijn en zijn vrouw prinses Laurentien en prins Pieter Christiaan, de derde zoon van prinses Margriet.

Desalniettemin waren er enkele sprookjesachtige momenten tijdens de huwelijksvoltrekking. Bijvoorbeeld toen het paar over een pad van rozenblaadjes naar buiten kwam om zich voor te stellen aan de duizenden belangstellenden op het plein voor de kathedraal. Onder hen enkele honderden Nederlanders. Bruid en bruidegom glommen van geluk.

De moeder van de bruid, prinses Irene, was wel present bij het eerste huwelijk van een van haar kinderen. Wat dat betreft herhaalde de geschiedenis zich slechts gedeeltelijk. Toen zij in de jaren zestig in het huwelijk trad met Carel Hugo waren haar vader noch haar moeder aanwezig in Rome.

Bruid en bruidegom hadden voor de monumentale kathedraal in Auch gekozen omdat ze in de buurt van de stad een kasteel hebben gekocht. Daar vestigt het paar zich. Margarita, die antropologie heeft gestudeerd, wordt binnenhuisarchitecte. Edwin werkt voor een dochtermaatschappij van de ABN Amro.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 24 september 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.