De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 13 september 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
 
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 

Terroristen op vliegschool Nederlander
Eén van de vliegscholen in de VS waar mogelijk enkele daders van de aanslagen in New York en Washington zijn opgeleid is in handen van de Nederlander Rudy Dekkers.
Terroristen op vliegschool Nederlander
Miljoenenstad huilt
Miljoenenstad huilt
Een dag na de monsterlijke aanslag op het World Trade Center biedt New York bij het ontwaken de aanblik van een spookstad. Geen druk verkeer, geen mensenmassa's die in alle vroegte naar hun werk snellen in het financiële centrum van de wereld. Het leven staat stil en deze trotse, machtige miljoenenstad huilt, is verbijsterd en nog vervuld van ongeloof.
Tellen doden kost moeite
Het dodental van de aanslagen in New York wordt door burgemeester Giuliani geschat op enkele duizenden. Pas 41 lichamen waren gisteren geborgen. Tussen de 10 à 20.000 mensen waren in de twee WTC-torens aanwezig.

Passagiers gingen kapers te lijf
In de laatste onvoorstelbare momenten, toen het voor de passagiers van de gekaapte vliegtuigen duidelijk moest zijn geworden dat ze hun dood tegemoet vlogen, belden zij in paniek hun geliefden om afscheid te nemen.
Netwerk Bin Laden
is wereldwijd

De Egyptenaar el-Sirri runt in Londen het Islamic Observation Centre, dat onder de neus van de westerse geheime diensten Bin Laden de hemel in prijst.
Netwerk Bin Laden<BR>is wereldwijd Familiedrama
Een man die dinsdag ongedeerd wist te ontkomen uit het WTC kwam er later achter dat zijn zus en zijn 4-jarige nichtje in het vliegtuig zaten dat de toren ramde waaruit hij was ontsnapt.

Explosie-films geschrapt
Amerikaanse filmproducenten hebben besloten de première van films die over explosies handelen uit te stellen.
Verenigde Staten in de ziel geraakt
De beelden rond het World Trade Center, de aanval op Washington hebben in één klap duidelijk gemaakt dat Amerika, het machtigste land ter wereld, door een paar vastberaden fanatiekelingen net zo hard kan worden getroffen als iedere andere metropool.
Verenigde Staten in de ziel geraakt
Klopjacht op terroristen begint Klopjacht op terroristen begint
Terwijl in de puinhopen van het weggevaagde WTC in New York en het gedeeltelijk verwoeste Pentagon wordt gezocht naar overlevenden, is wereldwijd een intensieve klopjacht geopend op de terreurleiders.

Nostradamus voorspelde 'angstperiode'
De ziener en voorspeller Nostradamus voorzag vijf eeuwen geleden dat er 'rond de eeuwwisseling een periode van grote angst aan zal aanbreken.' Hij stelt dat een 'grote heerser van angst zal opstaan.'
Nostradamus voorspelde 'angstperiode'
VN-medewerkers verlaten hoofdstad Afghanistan
Tientallen internationale medewerkers van de Verenigde Naties en andere hulporganisaties hebben gisteren de Afghaanse hoofdstad Kaboel verlaten uit angst voor Amerikaanse represailles.

'Martelaren krijgen eeuwig leven in het paradijs'
Martelaren die in hun strijd voor de vestiging van de islam in de hele wereld bij aanslagen hun eigen dood op de koop toenemen, verdienen daarmee een enkele reis richting het paradijs.
Gadaffi: Aanslag is weerzinwekkend
Leiders in het Midden-Oosten, van paria-staten tot Amerikaanse bondgenoten, hebben de terreurdaden in Washington en New York veroordeeld.
Tachtig etages trappen afgerend
Een medewerkster van een bank die in het WTC in New York was gevestigd, is aan de dood ontsnapt door vanaf de tachtigste verdieping de trappen af te rennen.
Pentagon weer
aan het werk

Het vuur van de moordaanslag op het Pentagon woedde nog, maar duizenden ambtenaren en militairen begaven zich gisteren weer naar hun werk.

 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.