De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 10 september 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Thuiszege Utrecht komt
precies op tijd

   
 

UTRECHT - De eerste zege na drie uitnederlagen op rij kwam precies op tijd. FC Utrecht nam met een verdiende 3-1 winst op FC Groningen de vernieuwde Galgenwaard in gebruik en krikte daarmee het zelfvertrouwen op met het oog op de UEFA-Cup thuiswedstrijd tegen Grazer AK van komende donderdag.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 32kb)
Dirk Kuyt benut een strafschop en brengt FC Utrecht op 2-1 tegen Groningen.
Het dramatische FC Groningen had niets in te brengen, ook al speelde FC Utrecht een matige wedstrijd. "Daar ging het even niet om. Deze wedstrijd móesten we gewoon winnen. Hoe maakte niet uit. Het was niet al te mooi, maar de 3-1 staat", vond Dirk Kuyt, een van de betrouwbaarste schakels in het tamelijk ongeordend spelende Utrecht.

De thuisploeg kwam via De Jong fraai op 1-0. Het had de zege de eerste helft al in zijn zak kunnen stoppen, vooral omdat FC Groningen een paar keer opzichtig in de fout ging. Via een blinde peer naar voren van Elsshot mocht Tuhuteru niettemin na een half uur uit het niets de gelijkmaker aantekenen.

Utrecht deed er na de pauze een schepje bovenop. Het kreeg de Groningers, die elke vorm van diepgang misten, pas een kwartier voor het einde op de knieën. Vreven werd ondersteboven gelopen door Johanssen en Dirk Kuyt maakte vanaf elf meter geen fout: 2-1.

"Dat moment tilde ons over het dode punt heen", keek Frans Adelaar vooral opgelucht. Via een zeldzaam vloeiende aanval werd het zelfs nog 3-1 via Dave van den Bergh. De trainer van FC Utrecht had niettemin veelvuldig slordig balverlies genoteerd. Het was gisteren niet de beste dag van FC Utrecht, maar ook de domstedelingen doen nadrukkelijk mee aan de nivellering van het Nederlandse voetbal.

Zag ook Hans Visser van FC Groningen, die vijf jaar geleden nog met Rob Witschge en John van Loen in de Galgenwaard voetbalde. "Het is in Nederland veel rennen, vliegen en hardlopen geworden. Ook bij Utrecht zie ik weinig gogme. Ze spelen zonder spelverdeler, zonder nummer tien, maar dat schijnt tegenwoordig sowieso niet meer te kunnen. Ik heb hier mooie seizoenen gehad, Utrecht is een schitterende club. Maar het is allemaal wel erg opportunistisch geworden. Als je zo Europa inmoet, heb ik er een hard hoofd in".

Dat geldt uiteraard niet alleen voor FC Utrecht. Eigenlijk is de deelname van de domstedelingen eerder een aanklacht tegen prestaties van bijvoorbeeld Vitesse en Heerenveen, die met veel meer geld veel minder presteerden. Utrecht kan er tenslotte weinig aan doen dat ze vorig seizoen met een hartverwarmende inzet als basis als vijfde eindigden.

Niettemin moet Grazer AK te pakken zijn, dacht ook Dirk Kuyt. "Vorig seizoen maakten we ook een mindere periode mee en toen was er veel meer onrust dan nu. Spelers en technische staf hebben het hoofd koel gehouden. Bovendien heb ik het idee dat veel ploegen nu meer rekening met ons houden, wat meer tegen je opkijken omdat je Europees speelt. We hebben een jonge ploeg, voor wie het Europees een mooie ervaring wordt. Alles wat Utrecht is kijkt uit naar donderdag. Als we normaal doen kunnen we de tweede ronde halen".

FC Utrecht - FC Groningen 3-1 (1-1). 12. De Jong 1-0, 30. Tuhuteru 1-1, 71. Kuyt 2-1 (strafschop), 79. Van den Bergh 3-1. Scheidsrechter: Temmink. Toeschouwers: 12.000. Gele kaart: Broerse (FC Groningen).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 10 september 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.