De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 10 september 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
 
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 

Lleyton Hewitt verziekt de show Lleyton Hewitt verziekt de show
De populariteitsprijs zal hij niet snel winnen, maar daar ligt Lleyton Hewitt geenszins wakker van. Hij greep tegen alle verwachtingen in de hoofdprijs bij de US Open 2001 en daar was het de Australische gifkikker allemaal om te doen geweest. Hewitt, dompelde heel Amerika in rouw. De 20-jarige neutraliseerde de magie van good-old Pete Sampras dermate adequaat, dat zijn eerste grandslam-titel een feit werd.
MAKKIE VOOR KRAKER
MAKKIE VOOR KRAKER
Zonder noemenswaardige krachtsinspanning wist Feyenoord de generale repetitie voor de kraker tegen Bayern München te doorstaan. NEC deed weliswaar zijn stinkende best, maar verloor (0-3) op basis van effectiviteit.

Ajax: voordeel van de twijfel Ajax: voordeel van de twijfel
Het was nog te vroeg voor conclusies. Bovendien gaf trainer Co Adriaanse aan, dat dit Ajax slechts van tijdelijke aard is. Tenminste, soms zal het puur op resultaat worden gespeeld en soms mogen de Amsterdammers weer over het veld zwieren. Dat laatste was tegen FC Twente dus duidelijk niet het geval. Mede vanwege een waslijst aan blessures, presenteerde Ajax zich als een verdedigende ploeg. Maar dankzij de fortuinlijke 2-0 triomf liepen de Amsterdammers geen schade op.
PSV spreekt reserves aan
Trainer Erik Gerets sprak met succes zijn reserves aan. Geïnspireerd spelend brachten zij een kentering teweeg die tegen het defensieve Fortuna Sittard goed was voor de winst (3-0) en een hoop zelfvertrouwen.
PSV spreekt reserves aan
Emigranten verstoken van
Eredivisie op tv

De Nederlandse tv-kijkers in het buitenland zijn woedend omdat zij sinds dit seizoen verstoken zijn van het vaderlandse competitievoetbal op tv.

Hooligans houden huis in familievak
Ouders en hun kinderen hebben dit weekeinde in Enschede doodsangsten uitgestaan toen zo'n 150 Ajax-hooligans een zogenoemd familievak bestormden.
Venus Williams ziet af van rondedans na triomf Venus Williams ziet af van rondedans na triomf
Blij, ja. Zielsblij. Maar de echte vreugdesprongen, zoals zij die ten tonele had gevoerd op Wimbledon bleven uit. Logisch ook, als je net je zuster voor 23.000 toeschouwers en miljoenen tv-kijkers een pak rammel hebt gegeven. Venus Williams omhelsde Serena Williams, maar een rondedans bleef uit. Daarvoor was het krachtsverschil in het familie-onderonsje te groot geweest.
Ritwinst Zabel in Vuelta
Erik Zabel won nog nooit een rit in de Vuelta. Zondag rondde hij het werk van de Telekom-trein in Valladolid echter overtuigend af.

Thuiszege Utrecht komt precies op tijd
De eerste zege na drie uitnederlagen op rij kwam precies op tijd. FC Utrecht nam met een verdiende 3-1 winst op FC Groningen de vernieuwde Galgenwaard in gebruik en krikte daarmee het zelfvertrouwen op.
Thuiszege Utrecht komt precies op tijd
Erik Dekker niet te kloppen Erik Dekker niet te kloppen
Erik Dekker laat het nooit afweten. Als aanstaand Wereldbekerwinnaar schreef hij gisteren in Brussel onder helse weersomstandigheden met ploeggenoot Marc Wauters de Grote Prijs Eddy Merckx, een koppeltijdrit over 40 kilometer, op zijn naam. Waar andere favorieten verzaakten, gingen Dekker en Wauters na hun winst twee jaar geleden graag op herhaling.
Droomstart Oranje-volleyballers
Aan de kilheid van de tochtige Vitkovice sporthal in Ostrava hebben de Nederlandse volleyballers geen boodschap. In de grauwe industriestad begonnen zij het EK met hartverwarmend volleybal.
Droomstart Oranje-volleyballers
AZ weer op scherp
Dit seizoen was het nog tamelijk rustig in Alkmaar, maar na de wedstrijd tegen NAC (2-1) is het weer hommeles. Dries Boussatta werd in de rust gewisseld en verliet meteen met piepende banden het stadion. Zijn collega Max Huiberts sloeg na afloop in de catacomben Alfred Schreuder op zijn gezicht. En dat terwijl AZ de punten al binnen had.

Galicië voert boventoon
Niet Real Madrid en Barcelona voeren in Spanje de boventoon, maar de twee clubs uit Galicië, Deportivo en Celta, hebben de macht voorlopig overgenomen. Real Madrid kreeg in zijn eerste thuiswedstrijd van de eigen aanhang striemende fluitconcerten te horen. Na de nederlaag vorige week tegen Valencia kon de Koninklijke ook tegen Malaga niet overtuigen (1-1).
Hommeles bij Roda JC Hommeles bij Roda JC
Voor het eerst in de clubgeschiedenis staat Roda JC stijf onderaan in de competitie. Nog nooit in het 39-jarig bestaan hadden de Limburgers zo'n dramatische seizoenstart.
De honkbalkaarten zijn geschud.
NTNT ADO heeft zich als vierde en laatste geplaatst voor de play-offs. De Haagse ploeg deed dat ten koste van Amsterdam Expos, dat voor het vierde achtereenvolgende seizoen met lege handen staat. ADO voegt zich bij Neptunus, Mr. Cocker HCAW en DPA Kinheim, die zich reeds eerder plaatsten voor de eindstrijd.

Europese dernytitel voor Belg Gilmore
De Belg Matthew Gilmore heeft in het Velodrome Amsterdam de Europese dernytitel behaald. Pas in de slotfase ontplofte de wedstrijd. Lang reed nationaal dernykampioen Patrick Kops aan de leiding, maar toen Gilmore en de Deen Madsen hun aanval plaatsten was de rol van de enige amateur snel uitgespeeld.

 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.