De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 10 september 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
 
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 

'Intifada' zaait dood en verderf 'Intifada' zaait dood en verderf
Het sprankje diplomatieke hoop dat een bespreking tussen de Israëlische minister Sjimon Peres en de Palestijnse leider Arafat had moeten bieden, lijkt door een gewelddadig weekeinde de grond in geboord.
Vluchtelingenramp bij Marokko
De exodus van honderden bootvluchtelingen naar het welvarende westen is het afgelopen weekeinde geëindigd in rampspoed en arrestaties. Een drama van nog onbekende omvang speelde zich af voor de Marokkaanse Atlantische kust. Bij Kenitra, 40 kilometer ten noorden van de hoofdstad Rabat, spoelden op het strand de lijken van 13 mensen aan.

'Europa' botst op Macedonië in
verlenging NAVO-missie

De Europese ministers van Buitenlandse Zaken zijn het eens dat de door de NAVO geleide troepenmacht in Macedonië moet blijven om EU-waarnemers te beschermen.
'Europa' botst op Macedonië in<BR>verlenging NAVO-missie
Van Aartsen: Nooit meer zo'n conferentie Van Aartsen: Nooit meer zo'n conferentie
De VN-conferentie tegen racisme heeft in het weekeinde, ver na sluitingstijd, alsnog een voor ieder aanvaardbare slottekst opgeleverd. Een veroordeling van zionisme als 'racisme' komt daar niet in voor. Slavernij wordt een misdaad tegen de menselijkheid genoemd en de Europese Unie maakt excuses voor slavenhandel en kolonialisme, maar van schadevergoeding zal geen sprake zijn.
MKZ kwam 'aanwaaien'
Het MKZ-virus in het Verenigd Koninkrijk is mogelijk veroorzaakt door een besmette stofwolk uit de Sahara.

Joods Museum in Berlijn geopend
Onder strenge veiligheidsmaatregelen is gisteravond in Berlijn het Joods Museum officieel geopend. Het markante gebouw naar een ontwerp van de Amerikaans-Duitse architect Daniel Libeskind staat in de volkswijk Kreuzberg en werd twee jaar geleden opgeleverd. In lege toestand trok het vanwege de opmerkelijke vormgeving al meer dan 350.000 bezoekers.
Joods Museum in Berlijn geopend
Tegenslag teistert bergers Koersk
De Nederlandse bergers van de Koersk hebben dit weekeinde met grote tegenslagen te maken gehad. Daardoor is de zwaar beschadigde neus van de gezonken Russische kernonderzeeër nog altijd niet verwijderd.

EU-toppositie komt te vroeg
voor vertrekkende Kok

Voor onze scheidende premier Kok komt het voorzitterschap van de nieuw op te richten Europese 'conventie', die Europa klaar moet maken voor de opname van uiteindelijk 13 nieuwe leden, naar alle waarschijnlijkheid te vroeg.
Protest in Minsk tegen Loekasjenko
Enkele honderden tegenstanders van het autocratische bewind van de Wit-Russische leider Aleksandr Loekasjenko hebben zich gisteravond verzameld in het centrum van de hoofdstad Minsk uit protest tegen vermeende schendingen bij de eerder op de dag gehouden presidentsverkiezingen. De demonstranten trotseerden zowel de zware regenval als de eerder geuite dreigementen van de KGB dat iedere vorm van protest meteen de kop zou worden ingedrukt.

 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.