De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 10 september 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Máxima bij André Hazes

door Jan-Kees Emmer

   
 

ROTTERDAM - Ze moest duidelijk even wennen, maar voor ze het wist stond ze zelf ook op de banken mee te swingen. Máxima Zorreguieta bezocht afgelopen zaterdag onverwacht het concert van André Hazes in Ahoy. Zonder prins Willem-Alexander, die andere verplichtingen had, maar met een paar goede vrienden en vriendinnen bleef de geboren Argentijnse vrijwel onopgemerkt voor het publiek in de Rotterdamse poptempel. En kon ze ongestoord dit onderdeel van haar 'inburgering' ondergaan.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (512x341, 23kb)
Ze moest duidelijk even wennen, maar voor ze het wist stond ze zelf ook op de banken mee te swingen.
Hoofddirecteur E. Brouwers bevestigt de aanwezigheid van de aanstaande van de Prins van Oranje. "Ze wilde ook graag met dit facet van het brede Nederlandse culturele leven kennismaken."

En dat leek haar wel te bevallen. Toen het publiek meteen bij het begin van het concert op de stoelen ging staan, bleef ze eerst nog even zitten. Onwennig over het Nederlandse gebruik om van een zitplaats een staanplaats te maken. Daarna stond ze toch op en begon enthousiast mee te klappen, te zingen en te swingen.

Hazes zelf was kort voor het begin van het optreden op de hoogte gesteld van het hoge bezoek. De volkszanger maakte een kleine toespeling door bij het opentrekken van zijn eerste biertje te proosten op het Koninklijk Huis.

Vereerd

Na afloop toonde hij zich vereerd. "Ik dacht dat ik alle hoogtepunten al gehad had dit jaar. Maar dit overtrof weer alles. Ik ben zo trots dat ik voor haar heb mogen optreden. Ik vind het een ongekende eer," aldus Hazes.

Vandaag zal Máxima minder onopgemerkt blijven. Dan bezoekt ze samen met prins Willem-Alexander Amsterdam. Het paar wordt om half twee in het Amsterdamse Stadhuis ontvangen. Van daar gaat men onder andere naar de Hollandsche Schouwburg. Ook volgt een rondrit door de stad met een historische tram. Woensdag en donderdag volgen Drenthe en Groningen. Dat iedereen op de stoelen ging staan was even wennen voor Máxima, maar al snel deed ze mee. Omringd door een paar goede vrienden en vriendinnen had de verloofde van prins Willem-Alexander het prima naar haar zin.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 10 september 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.