De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 31 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
 
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 

Massale opkomst bij stembus Oost-Timor Massale opkomst bij stembus Oost-Timor
Een massale opkomst en een vredig verloop hebben van de eerste democratische verkiezingen in Oost-Timor in de geschiedenis, gisteren het succes gemaakt dat velen hadden gehoopt.
Partijen claimen zege Beit Jala
Partijen claimen zege Beit Jala
Zowel Israël als de Palestijnen claimen een overwinning na het terugtrekken van de Israëlische troepen uit de Palestijnse plaats Beit Jala. Jeruzalem zegt dat de operatie een succes was vanwege het akkoord met Arafat.

Australië: Tampa met geweld verwijderen Australië: Tampa met geweld verwijderen
"De 'Tampa' zal desnoods met geweld uit onze territoriale wateren worden verwijderd", heeft de Australische minister van Buitenlandse Zaken Downer het parlement te Canberra laten weten. Het Noorse vrachtschip, dat zondag 434 voornamelijk Afghaanse vluchtelingen van een zinkende veerboot redde, ligt sinds woensdag voor Christmas Island, op 1500 kilometer ten noordwesten van Australië, waartoe het eiland behoort.
Air Force One met pensioen
President Bush en zijn vrouw Laura verlaten voor de laatste keer Air Force One, het presidentieel vliegtuig van de VS. De Boeing 707-353B, maakte zijn laatste vlucht, met op de teller in totaal 1,6 miljoen kilometer.
Air Force One met pensioen

Meer tv, minder seks
India hoopt door middel van het goedkoper maken van televisies de snelle bevolkingsgroei tegen te gaan.
Strijdvaardige Milosevic voor VN-Tribunaal
Slobodan Milosevic heeft zich gisteren tijdens de 'status conferentie' van zijn proces voor het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag wederom gepresenteerd als de gebeten hond. Hoofdaanklager Carla Del Ponte liet na de zitting weten dat op 1 oktober de aanklacht tegen de ex-president van Joegoslavië zoals verwacht uitgebreid gaat worden met een genocide-aanklacht voor Bosnië naast oorlogsmisdaden in Kosovo.
Strijdvaardige Milosevic voor VN-Tribunaal
Mbeki senior overleden
De vader van president Mbeki van Zuid-Afrika, Govan Mbeki, is gisteren op 91-jarige leeftijd in zijn woonplaats Port Elizabeth overleden. "Oom Gov", zoals hij door zijn aanhangers liefdevol (en op z'n Afrikaans) werd genoemd, bracht vanwege zijn verzet tegen de apartheid in totaal 24 jaar op Robbeneiland door.

Gevluchte Cambodjanen verdreven uit hoofdstad
De autoriteiten in Cambodja hebben gisteren duizenden wegens overstromingen naar de hoofdstad Phnom Penh gevluchte dorpelingen gewaarschuwd dat zij niet welkom zijn. Met waterkanonnen en stroomstootstokken joegen zij een massa van ontheemden uiteen.
'Onderzoek naar misbruik VS-wapens door Israël'
Het Amerikaanse Congres gaat naar alle waarschijnlijkheid een onderzoek beginnen naar het inzetten van Amerikaanse wapens door Israël tegen Palestijnen, zo meldde de Amerikaanse tv-zender ABC gisteren. Volgens de 'Arms Export Control Act' mogen landen die wapens hebben gekocht van de VS deze alleen gebruiken voor 'legitieme zelfverdediging'.

 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.