De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 23 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  Het tragische geheim van haar inzinking en zelfmoordpoging
"Mariah dronk dag en nacht"
   
 

AMSTERDAM - Nu kan de ware achtergrond van MARIAH CAREY's recente zelfmoordpoging en geestelijke inzinking onthuld worden: ze was op weg alcoholiste te worden!

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 12kb)
Volgens Mariah Carey was alcohol heel goed voor haar stembanden. 'Dan zing ik mooier', zei ze." (Foto: REUTERS)
Dit is het tragische geheim achter haar recente opname in een psychiatrisch ziekenhuis. De sexy zangeres had dagen en nachten bijna non-stop gedronken tot zij volledig instortte. Mariahs pr-vrouw zei dat ze onder behandeling was omdat zij "emotioneel en psychisch was ingestort".

Maar de waarheid is toch anders. "Mariah dronk te veel", aldus een goede vriendin van de zangeres. "Ze kon er niet meer mee stoppen. Ze dronk dag en nacht alcohol, variërend van champagne tot echt sterke drank. Ze dronk alles wat ze maar te pakken kon krijgen. Ze dronk tot zij erbij neerviel. Alles wat zij wilde was alcohol en nog eens alcohol. Kort voor haar recente inzinking bestelde haar staf in het hotel een goed ontbijt voor haar. Het was een wanhopige poging om Mariah fit te krijgen voor een al geplande verplichting in een groot winkelcentrum op Long Island.

Maar Mariah weigerde ook maar iets te eten. Ze maakte wel meteen een fles champagne open en zei: "Dit is wat ik vandaag nodig heb, dit zal me door de dag helpen." Daarna stapte zij in de limousine die haar naar het winkelcentrum bracht. Daar was zij nog totaal in de war. Haar pr-vrouw pakte bij een tv-interview dat daar werd afgenomen, haar microfoon af. Ze sloeg wartaal uit. Mariah moest tegen zichzelf beschermd worden.

Vijf dagen later volgde de toen al uitvoerig op deze pagina beschreven inzinking en zelfmoordpoging in een New Yorks hotel. Zij werd daarna meteen opgenomen op de psychiatrische afdeling van het Westchesterziekenhuis.

Beleefdheid

Na een verblijf daar zette zij haar behandeling voort in het Silver Hillziekenhuis in New Canaan, Connecticut. Aanvankelijk dronk Mariah op recepties en party's uit beleefdheid alleen maar een paar slokjes wijn of champagne. Maar al snel begon ze heel veel te drinken. De paar slokjes werden glazen. De glazen werden ten slotte flessen. Een vriendin zei: "Ze nam op den duur zelfs hele flessen wijn mee naar de studio als zij daar opnamen had. Ze vertelde dat alcohol heel goed was voor haar stembanden. 'Dan zing ik mooier', zei ze."

De vriendin vervolgt: "Vorig jaar en de afgelopen maanden dronk zij elke avond wel twee flessen wijn. Ze verhoogde dat aantal na haar breuk met de zanger LUIS MIGUEL."

"Mariah wist", aldus de vriendin, "dat zij op de verkeerde weg was. Met een andere vriendin bezocht zij in het geheim bijeenkomsten van de AA in Pacific Palissades. Maar het hielp niet. Als haar vriendin haar na de AA-sessies naar huis reed, pakt Mariah daar als eerste weer een fles wijn."

Gelukkig gaat het, nu zij behandeld is in het ziekenhuis en onder psychiatrisch toezicht staat, beter met Mariah. Een insider: "Het is verbazingwekkend hoe Mariahs geest in een paar dagen veel helderder is geworden. Eerst had zij duidelijk zelfmoordneigingen, maar nu is zij veel positiever. Ze wordt weer snel de 'oude Mariah Carey' die we allemaal kennen."

"Ze wil ook cursussen gaan volgen over de kwalijke gevolgen die drugs- en alcoholverslaving kunnen hebben. Hopelijk zal Mariah over enkele maanden weer honderd procent in orde zijn."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 23 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.