De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 23 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  A10-West komend
weekeinde dicht

Van een onzer verslaggevers

   
 

AMSTERDAM - Komend weekeinde wacht automobilisten rond Amsterdam een laatse beproeving met de opgeknapte ringweg A10-West. Vanaf vrijdagavond negen uur tot uiterlijk maandagochtend vijf uur gaat de snelweg voor afrondende werkzaamheden volledig op slot.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (341x512, 40kb)
A10-West.
Ongelukkigerwijs valt de afsluiting samen met een van de drukste evenementen in Amsterdam. Op het Museumplein vindt van vrijdag tot zondag de jaarlijkse Uitmarkt plaats. Tijdens het openingsweekeinde van het culturele seizoen worden uit het hele land honderdduizenden belangstellenden verwacht. Toch gaat Rijkswaterstaat niet uit van veel extra verkeersoverlast.

De afsluiting geldt tot uiterlijk maandagochtend. Zo mogelijk wordt het afgesloten gedeelte tussen afrit s103 (Bos en Lommer) tot het knooppunt De Nieuwe Meer bij de aansluiting met de A4 eerder vrijgegeven, aldus Rijkswaterstaat. Via de verkeersinformatie van de ANWB worden hierover mededelingen gedaan.

Markering

Het besluit de A10-West een heel weekeinde lang dicht te doen, heeft tot voordeel dat aan beide zijde meteen weer drie rijstroken gemarkeerd kunnen worden. Dat was eigenlijk pas voor eind dit jaar voorzien. Dat werk wordt nu overbodig.

Rijkswaterstaat zei eerder te verwachten dat het vanaf volgende week gedaan zal zijn met de relatief vlotte doorstroming van het autoverkeer op de A10-West. Afritten die drie maanden dicht waren, gaan weer open. Veel forensen zullen zich weer in de auto wagen, luidt de voorspelling. Deze week opperde minister Netelenbos (Verkeer) op een symposium over de renovatie van de A10-West om auto's op de rondwegen rond steden voortaan altijd maar 70 km/uur te laten rijden. Dat zou volgens de bewindsvrouwe opstoppingen voorkomen en tot minder ongelukken leiden.

Komend weekeinde is de Amsterdamse binnenstad wel gewoon bereikbaar via de A10-Noord (IJtunnel) en de A10-Oost (Piet Heintunnel).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 23 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.