De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 21 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
 
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 

Israël extra alert na nieuw dreigement Israël extra alert na nieuw dreigement
Israëlische veiligheidstroepen hebben hun waakzaamheid verscherpt na een dreiging op twee fronten van de Palestijnse Hamas-beweging en de Libanese Hezbollah-groep.
Milosevic viert 60e verjaardag in cel
Milosevic viert 60e verjaardag in cel
Een verjaardagstaart zat er gisteren niet in voor de Joegoslavische ex-president Slobodan Milosevic. Wel mocht hij op zijn zestigste verjaardag voor het eerst sinds zijn uitlevering zijn vrouw aanraken.
Haaienoffensief in Florida Haaienoffensief in Florida
Drie surfers zijn zondag voor de oostkust van de Amerikaanse staat Florida gebeten door haaien. Een dag eerder werden drie deelnemers aan een surfwedstrijd al door haaien aangevallen.

Baby panda
Een Chinese reuzenpanda die net is bevallen van een tweeling houdt een van de kleintjes, die nog geheel roze is, in haar bek. Het is een groot mysterie wie de vader is, aldus de staatstv. Het Reuzenpanda Research Centrum in Chengdu heeft panda Yaya niet alleen laten dekken maar heeft ook kunstmatige inseminatie toegepast. Niemand weet welke methode is aangeslagen. In het centrum zijn nog negen zwangere reuzenpanda's, die de komende maanden bevallen.
Baby panda
Discussie Kenia over lijfstraf voor jongeren
In Kenia woedt momenteel een discussie over de vraag of lijfstraffen op scholen weer moeten worden ingevoerd. Dertig scholen zijn de afgelopen maand in Kenia gesloten vanwege relschoppende leerlingen.

Britse toeristen in Salou pakken koffers
Ongeveer 200 Britse toeristen hebben voortijdig hun vakantie in Salou afgebroken en hun koffers gepakt. Na de aanslag van de ETA, afgelopen weekeinde, willen de Britten hun leven niet langer in de waagschaal stellen.

Krachtige tyfoon nadert Japan
Met windsnelheden tot 130 kilometer per uur nadert de tyfoon Pabuk Japan. Binnenlandse vluchten en boottochten naar Korea zijn al geannuleerd.
Mandela herdenkt activist Woods Mandela herdenkt activist Woods
De Zuid-Afrikaanse ex-president Nelson Mandela heeft lof toegezwaaid aan de voormalige anti-apartheidsactivist en oud-journalist Donald Woods (67), die afgelopen zondag in Londen aan kanker is overleden. "Hij was onwrikbaar in zijn strijd tegen racisme en discriminatie", aldus Mandela, die Woods een "markante Zuid-Afrikaan" noemde.
NAVO-commandant in Macedonië
De ambassadeurs van de 19 NAVO-lidstaten beslissen mogelijk vandaag of er 3100 soldaten naar Macedonië worden gestuurd om de wapens in te zamelen van de etnisch Albanese UCK-rebellen.
NAVO-commandant in Macedonië
Glazenwassers voor de Big Ben Glazenwassers voor de Big Ben
Vier glazenwassers zoeken hoog in de Big Ben, de klokkentoren van het Paleis van Westminster in Londen, houvast met hun voeten op de wijzers en cijfers van het negentiende-eeuwse uurwerk. De toren meet in totaal 96,3 meter en heeft vier uurwerken. De klokken werden voor het laatst in 1995 schoongemaakt en gerepareerd. Westminster is wereldberoemd door het geluid van de Big Ben, de klok waar de toren zijn naam aan dankt.

 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.