De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 17 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  FC Utrecht wil
Engelse sfeer

Van onze sportcorrespondent

   
 

UTRECHT - 'Come inside and feel at home.' Zo ontvangt FC Utrecht de gasten in een nieuw thuis - het op loopafstand van Stadion Nieuw Galgenwaard liggende trainingscomplex Zoudenbalch - dat pas net gereed is. En dat terwijl de eigenlijke thuisbasis ook nog in de steigers staat. Het Utrechtse bolwerk, dat straks het meest Engelse stadion van Nederland moet worden, wordt op 9 september, als de plaatselijke FC haar eerste thuiswedstrijd speelt tegen FC Groningen, geopend. Tot die tijd speelt de ploeg van trainer Frans Adelaar drie uitduels.

FC Utrecht wil afrekenen met het stigma van 'sleeping giant', zo legde voorzitter Gerrit Bloemink de toehoorders bij de seizoenspresentatie uit. Maar de sprekers bezigden niet louter Engelse termen. 'Praatjes vullen geen gaatjes' is de naam die gekoppeld werd aan het tot 2005 uitgestippelde technische beleid, onder leiding van directeur Han Berger.

"Met de prima doorstroming van een aantal jonge spelers in het laatste jaar hebben we bewezen dat we doen wat we de jeugd beloven. Ook naar het publiek toe willen we zaken die we roepen waarmaken. Het publiek wil herkenbaar voetbal zien, de huisstijl van Utrecht. Bloed, zweet en tranen, is dat in supporters-taal. In vaktaal heet dat pressievoetbal", stelt Berger.

Toen hij nog trainer was bij FC Utrecht, ging de club regelmatig de landsgrenzen over. In mei van dit jaar plaatste de club uit de Domstad zich, voor het eerst sinds tien jaar, wederom voor Europees voetbal. De tussenliggende periode is veel te lang naar de zin van Berger. "Elk jaar moeten we meedoen en eens in de drie jaar moet FC Utrecht zich plaatsen", vindt de technisch directeur.

Vanavond tekent FC Utrecht een samenwerkingsverband met Cambuur Leeuwarden, terwijl ook met Go Ahead Eagles een pact is gesloten. Twee clubs waar oud-FC Utrecht-spelers (Gert Kruys en Jan van Staa) werkzaam zijn als trainer.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 17 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.