De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 17 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Wonder blijft uit
voor Krajicek

door Jon Visbeen

   
 

AMSTERDAM - Een injectie met daarin een vleugje cortisone verwerkt had voor Richard Krajicek het wonder moeten bewerkstelligen. Maar gisteren moest de veelgeplaagde tennisprof zich erbij neerleggen dat de noodgreep niet het gewenste effect had gesorteerd. Krajicek zegde af voor Long Island, het ATP-toernooi dat maandag begint, en in het verlengde daarvan voor de US Open, het laatste grandslamtoernooi van het seizoen, dat een week later op Flushing Meadows in New York begint. Na ruim negen maanden zonder tenniswedstrijd zal hij nog meer geduld moeten zien op te brengen.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 16kb)
Richard Krajicek moet afzeggen voor Long Island. (Foto: ANP)
'De Arm' wint voorlopig de strijd van 'De Geest'. "Ik heb toch al de nodige revalidatieprocessen meegemaakt, maar de genezing van deze blessure plaatst mij zo nu en dan voor raadsels", aldus het naar tennis hunkerende servicekanon. Na een succesvolle ingreep aan de rechterelleboog, dit voorjaar uitgevoerd door de Amerikaanse arts Nirschl, herstelde de Muiderberger aanvankelijk wonderbaarlijk snel. Al op 23 juli in Los Angeles zou hij zijn rentree maken in het circuit der rondreizende tennisprofs, maar week in, week uit moest hij vervolgens zijn komst afzeggen. Hoewel de operatie uitstekend is geslaagd, blijken bijwerkingen de relatief vroege comeback in de weg te hebben gestaan. Na de afzegging voor de US Open is ook zijn deelname met Oranje aan de halve finale-wedstrijd in de Davis Cup tegen Frankrijk op de tocht komen te staan. Dat beladen duel wordt in de derde week van september in het Ahoy' Sportpaleis in Rotterdam gehouden met als inzet een plek in de eindstrijd, begin december.

Voorlopig gaat Krajicek met zijn gezin op vakantie, want door de golfelleboog en de revalidatie was hij daar deze zomer nog niet aan toe gekomen. "Dit is mentaal de zwaarste zomer uit mijn loopbaan geweest." De Davis Cup heeft hij nog niet helemaal uit zijn hoofd gezet, ofschoon de 29-jarige hardhitter verwacht pas eind oktober tijdens het indoorseizoen daadwerkelijk voor de punten te kunnen strijden. "Vergeet niet dat de andere jongens door klinkende zeges op Spanje en Duitsland voor een unicum in de Nederlandse tennisgeschiedenis hebben gezorgd door de laatste vier te bereiken. Ik zou graag deel uitmaken van het team om alleen maar de sfeer mee te maken. Als ik met ze kan meetrainen en daardoor een steentje kan bijdragen aan een optimale voorbereiding, zou ik dat voor mezelf maar ook voor de ploeg fantastisch vinden. Dan hoef ik niet eens een wedstrijd te spelen", hield Krajicek de moed erin.

Hij gunt zichzelf tot begin volgend jaar de tijd om op niveau terug te keren. "Het gaat heel langzaam de goede kant op. Ik moet geduld hebben, zeggen de artsen. Maar ook aan mijn geduld komt een keer een einde." Pas dan gaat hij echt nadenken over het eventuele einde van zijn wispelturige, maar niet minder succesvolle carrière.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 17 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.