De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 12 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Nieuwe spits Ajax schiet altijd met scherp
   
 

AMSTERDAM - Ik vertrek alleen naar Amsterdam als ik m’n bed van Hästens mag meenemen.” De nieuwe spits van Ajax, de Zweed Zlatan Ibrahimovic, zei het bij wijze van grap voor de Zweedse televisie toen zijn overgang van Malmö naar Ajax bekend werd. Tot genoegen van de beddenfabrikant bij wie Ibrahimovic een persoonlijk contract heeft.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 23kb)
Zlatan Ibrahimovic. (Foto: Fotografie Rob de Jong)
De snelle PR-tante Vera Lindvall zag een follow-up en vond Ibrahimovic het ideale boegbeeld van de beddenfabrikant bij het bestormen van de Nederlandse markt. En dus verscheen de 19-jarige aanvaller gisteren in het centrum van Noordwijk aan Zee, waar zojuist de eerste van 30 winkels van Hästens haar deuren heeft geopend. Zelfs de Zweedse televisie kwam opdagen.

„Het is ontstaan uit een grap en het heeft niets met voetbal te maken, maar ik vond het wel een leuk idee om hier m’n bed uit te zoeken voor m’n appartement in Diemen”, vertelde Ibrahimovic tegelijkertijd de slaap uit z’n ogen wrijvend. „Ik wil m’n woning hier inrichten als in Zweden, zodat ik me snel thuisvoel. Ik heb trouwens in Zweden al Nederlandse les, maar het valt niet mee. Vooral de ’sch’ is een probleem.”

„Het uitdagende t-shirt is een aardigheidje, daar moet je niets achter zoeken”, lacht Ibrahimovic, die met Malmö op de tweede plaats staat in de Zweedse competitie. „Ik kom met m’n vriendin naar Amsterdam, ben van plan me te concentreren op voetbal en niet op andere zaken. Of het waar is wat op m’n t-shirt staat? Zou je m’n vriendin moeten vragen.” De dame van Ajax, die Zlatan op het dagje Noordwijk begeleidt, kan de humor er wel van inzien en vindt het allemaal prachtig.

Eindelijk weer eens een Ajacied die voldoet aan het imago dat past bij een spits van Ajax, denkt ze. Zlatan Ibrahimovic zal vanaf 5 juli sowieso van zich laten horen, op het veld en erbuiten.

Maarten Stekelenburg wordt opgenomen in de A-selectie van Ajax. De keeper van Oranje onder 20 jaar, wat deelneemt aan het WK, moet samen met Fred Grim en Bogdan Lobont strijden om een plaats onder de lat. De Australiër Joe Didulica gaat op huurbasis voor Germinal Beerschot Antwerpen spelen. Youssouf Hersi, aanvoerder van Oranje onder 20 en Ajax 2, wordt niet bij Haarlem gestald. Na overleg met betrokken partijen wordt de aanvallende middenvelder verhuurd aan een subtopper in de KPN Eredivisie. Diverse clubs hebben zich gemeld; binnenkort valt een besluit.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 12 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.