De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 12 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Frank de Boer op geheime missie naar USA

Van onze Telesportredactie

   
 

NYON - Strijdlust kan Frank de Boer niet worden ontzegd. De aanvoerder van het Nederlands elftal doet er momenteel alles aan om zo gedegen en onderbouwd mogelijk voor de dag te komen op de zitting van de tuchtcommissie van de UEFA, die voor morgen op het programma staat.

In gezelschap van Rob Cohen, de schoonvader van zijn tweelingbroer Ronald, is de Barcelonees afgelopen maandag zelfs in het diepste geheim afgereisd naar Amerika. Daar ondergaat hij tot vandaag diverse specialistische onderzoeken. Naar het schijnt heeft De Boer zich onder meer onderworpen aan een test met een leugendetector.

Vanavond laat keert de Nederlander na drie dagen USA terug naar Europa. Hij meldt zich in Nyon, waar de tuchtcommissie zich zal buigen over de dopingperikelen van de speler. Eerder in Hoenderloo sprak De Boer zich al in ferme taal uit. "Het zou belachelijk zijn als ik werd geschorst. Ik heb niets gebruikt. Ik zal er alles aan doen om een schorsing te voorkomen en alle middelen gebruiken om maar geen minuut voetbal te hoeven missen."

Dat blijkt nu. Na de schorsing van Edgar Davids door de FIFA zag Frank de Boer zijn zaak even somber in. Omdat zijn nandrolon-perikelen via een ander traject verlopen, zet hij nu alles op alles om te kunnen blijven voetballen. Zo zou de Noord-Hollander zelfs zijn hoop hebben gevestigd op een test met een leugendetector in Florida. Zijn advocaat Cor Hellingman zegt van niets te weten. "USA? Weet ik niks van. Ik heb de laatste dagen niet zoveel contact gehad. Een test met een leugendetector lijkt me niet verstandig. Het kan goed uitpakken, maar het kan zich ook om de een of andere reden tegen je keren. Het is les één uit de advocatuur om een test met de leugendetector niet te doen."

De Amsterdamse raadsman vertrekt vandaag met een sterke ploeg naar Zwitserland. Op de besloten zitting van de UEFA worden maar liefst vier specialisten ingezet, terwijl ook de voetballer zelf en Rob Cohen tot de afvaardiging behoren. "Twee advocaten, namelijk Emile Vrijman en ikzelf. Verder hebben we een deskundige op het gebied van nandrolon en één op het gebied van meetkwaliteiten. Wat er verder gebeurt, houd ik nog even onder de knop. Dat lijkt me strategisch gezien beter", houdt Hellingman zich opzichtig op de vlakte.

Frank de Boer liet de afgelopen dagen weten, dat hij tot de laatste snik zal vechten en dat hij zich voorbereidt op een langdurig gevecht. Een wapen denkt hij te hebben in het argument, dat hij recht heeft op arbeid. Tot nu toe liet De Boer zijn toilettas onderzoeken in Groningen. De voetballer betreurt het, dat het resultaat nog niet bekend is nu de UEFA morgen bijeenkomt. Een ander onderzoek met zijn haar in het laboratorium van Straatsburg wees uit, dat hij in ieder geval geen structurele 'dopingzondaar' is.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 12 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.