De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 13 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Huidkanker-operatie Van Vollenhoven
   
 

APELDOORN - Mr. Pieter van Vollenhoven lijdt aan huidkanker. De 62-jarige echtgenoot van prinses Margriet ondergaat op 21 juni een operatieve ingreep in het Amsterdamse Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis dat is gespecialiseerd in het behandelen van kanker. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst gisteren bevestigd.

De huidkanker is recent vastgesteld en heeft mr. Pieter en zijn gezin als een mokerslag getroffen. Voorlopig heeft de man van prinses Margriet een aantal verplichtingen afgezegd. Dit om zich zo goed mogelijk op de komende ingreep te richten. De prins zal rond het tijdstip van de ingreep enige dagen in het Amsterdamse kankercentrum moeten blijven. Pas na de ingreep zal blijken in hoeverre de huidkanker zich heeft verspreidt.

Vorige maand nam mr. Pieter nog volop deel aan de festiviteiten rond het huwelijk van prins Constantijn en prinses Laurentien. Daarna was hij nog in Moskou waar als voorzitter van de International Transportation Safety Association (ITSA) in Moskou een werkbezoek aan de Interstate Aviation Commitee (IAC) van de Gemeenschap van Onafhankelijke Staten in de voormalige Sovjet Unie bracht.

Mr. Pieter van Vollenhoven heeft verschillende openbare functies. Eén van de belangrijkste is zijn voorzitterschap van de Raad voor de transportveiligheid. Verder houdt hij zich bezig met de monumentenzorg, slachtofferhulp en natuurbeleid. De man van prinses Margriet is geen onverdienstelijk pianist. Hij trad op met onder anderen Louis van Dijk en Pim Jacobs onder de naam Gevleugelde Vrienden ten behoeve van het Fonds Slachtofferhulp.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 13 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.