De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 2 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  De Efteling bouwt
eigen vakantiedorp

door Martijn Koolhoven

   
 

KAATSHEUVEL - De Efteling gaat in de directe nabijheid van het sprookjespark een vakantiedorp bouwen van tussen de 400 en 500 woningen en een groot uitgaanscentrum met onder andere winkels, restaurants en een theater.

Het nieuwe Brabantse dorp komt op eigen grond van het pretpark te staan en heeft als werktitel Droomrijk. De totale investering bedraagt zo'n ƒ320 miljoen.

De raad van commissarissen van De Efteling heeft afgelopen week het licht op groen gezet voor het eerste Nederlandse sprookjesdorp.

Volgens Henk Groenen van De Efteling worden de woningen iets totaal nieuws: "Geen normale vakantiebungalows, maar ze schieten ook niet door naar paddestoel-achtige verblijven. De woningen krijgen de uitstraling van een landgoed."

De Efteling beschikt al over schetsen, gemaakt door recreatie-architect Thijs Zeelenberg, maar de directie vindt het nog te vroeg deze impressies vrij te geven voor publikatie. Voor de ontwikkeling en realisatie van het vakantiedorp is De Efteling onder meer in gesprek met de Zeeuwse recreatiegigant De Roompot, die nu al vrijwel alle vakantieparken in Zeeland exploiteert.

De Efteling denkt er over de exploitatie van het vakantiedorp mogelijk uit handen te geven. Ook wordt erop gestudeerd om de woningen te verkopen met als bestemming recreatie. De eigenaren stellen hun woningen dan beschikbaar voor exploitatie en delen in de opbrengst daarvan, een formule die veel wordt toegepast in de recreatiebouw.

Met de bouw van het dorp en het uitgaanscentrum heeft De Efteling het doel om het aantal dagen dat het park open is van nu 200 op te voeren naar 365. Het eerste opstapje naar deze jaar-openstelling, is de introductie van de succesvolle Winter-Efteling.

De project zal, in fases, in vijf jaar tijd worden gerealiseerd.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 2 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.