De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
zo 19 aug 2001, 23:40  
---
NieuwsLink 
Binnen- & Buitenland 
---
Telegraaf-i
ABONNEER MIJ 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Elite Model Look 2001 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslag 
[terug]
 N I E U W S L I N K 
 
  Racism Beat It
trekt 45.000 bezoekers

   
 

SPAARNWOUDE - De negende editie van het multiculturele muziekfestival Racism Beat It in recreatiegebied Spaarnwoude bij Halfweg heeft zondag zo'n 45.000 bezoekers getrokken. Dat waren er 5000 meer dan vorig jaar. Het festival duurt nog tot 23.15 uur.

Racism Beat It begon wat later dan de bedoeling was. Door de vele regen in de afgelopen nacht leek het festivalterrein zondagmorgen veel op een moeras. De organiserende stichting Mixt liet vele balen stro aanrukken om het drassige gebied begaanbaar te maken. Op een paar forse buien na bleef het zondag verder droog.

Het thema van dit jaar was "Let's get Mixt!" Op vier verschillende podia waren er optredens van zeer uiteenlopende artiesten te zien en te horen. Voor het eerst was er ook een speciaal podium voor jonge asielzoekers. De grote publiekstrekkers op het hoofdpodium waren zangeres Birgit met de zeventienkoppige band La Rouge en de populaire rockgroep Kane.

De organisatie had extra veiligheidsmaatregelen genomen om een chaos te voorkomen, zoals twee weken geleden na afloop van Dance Valley. Zo liepen er meer bewakingsmensen en hulpverleners rond dan aanvankelijk de bedoeling was. Ook reden er extra bussen tussen het festivalterrein en het NS-station Amsterdam-Sloterdijk. Voor zover bij de politie bekend, hebben zich zondag geen ernstige incidenten voorgedaan.

Racism Beat It trok vooral veel allochtone en autochtone jongeren, maar ook gezinnen met kinderen en een enkele oudere mengden zich onder het kleurrijke publiek.

Amnesty International voerde tijdens het festival actie tegen het martelen van gevangenen in een jeugdgevangenis in het Braziliaanse Sao Paulo. De nieuwe Braziliaanse PSV'er Marquinho deed ook mee aan de actie. De campagne leverde vele duizenden SMS-berichten op, die bezoekers van het festival per mobiele telefoon naar Amnesty zonden. De SMS-jes zullen maandag als massaal protest naar Brazilië worden gefaxt.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


zo 19 aug 2001, 23:40

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.