H E T   J A A R

EMOTIE IN NIEUWS EN SPORT

2 0 0 2

Wie wil terugblikken op het jaar 2002 hoeft niet door een grote stapel papier heen te werken. De Telegraaf heeft het belangrijkste, leukste en meest aangrijpende nieuws van 2002 gebundeld in een kleurrijk boek van bijna 200 pagina's. Het Jaar 2002 is te koop voor €12,50. Lezers van De Telegraaf kunnen het boek voor €9,95 thuisbezorgd krijgen. Bestellen kan via ons gratis nummer 0800-0567. Op deze pagina vindt u alvast een voorproefje van het boek.


GOLD RUSH IN SALT LAKE CITY
De Nederlandse afvaardiging op de Olympische Winterspelen doet een flinke greep in de medaillekast. Hoewel Jochem Uytdehaage de succesvolste schaatser is, spreekt het goud op de 1000 meter van Gerard van Velde het meest tot de verbeelding.


IN DE BAN VAN HET HUWELIJK

02-02-02. De dag van het huwelijk van kroonprins Willem-Alexander en zijn Máxima Zorreguieta. Nederland is in de ban van het sprookje, dat op het balkon van het paleis op de Dam in de hoofdstad wordt bezegeld op de enige juiste manier:
met De Kus.
DE MOORD OP FORTUYN
Hij was heel snel gekomen, maar nog voordat zijn moment van triomf was aangebroken, doofde het licht. De wrede moord op Pim Fortuyn was ongetwijfeld één van de schokkendste gebeurtenissen van 2002.

FEYENOORD WINT UEFA-CUP
Misschien was Borussia Dortmund wel de betere ploeg, maar dat telde niet. Feyenoord had Pi-Air van Hooijdonk en hij was het die Feyenoord hoogstpersoonlijk naar de winst in de UEFA-Cupfinale leidde. Feest in De Kuip, maar helaas ook rottigheid in Rotterdam.


AFSCHEID VAN PRINS CLAUS
Op 76-jarige leeftijd overlijdt prins Claus. Met hem verliest koningin Beatrix niet alleen haar grote liefde, maar ook haar steun en toeverlaat. Nederland rouwt, want de prins was in Nederland ongekend populair, dankzij zijn wijsheid, zijn ongedwongenheid en zijn humor.

 1996-2003 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl