&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Maxima nieuwe liefde Willem-Alexander

Prins Willem-Alexander heeft een nieuwe liefde: de Argentijnse schoonheid Maxima Zorreguieta (28). Het paar maakt een zeiltocht op het IJsselmeer en wordt daarna hand in hand gesignaleerd bij het huwelijk van een ambassadeursdochter.


Maxima Zorreguieta
. FOTO: GENTE

De 32-jarige kroonprins krijgt tijdens openbare verplichtingen een bombardement aan vragen van de pers te verwerken, maar houdt glimlachend de lippen stijf op elkaar. Intussen stelt hij Maxima aan zijn ex-vriendin Emily Bremers voor.

De pientere en levenslustige Maxima woont in New York, waar ze bij de Deutsche Bank werkt. Zij is de dochter van Jorge Zorreguieta, die tijdens de militaire dictatuur in Argentinië onder andere staatssecretaris van Landbouw was. Volgens de Argentijnse mensenrechtenorganisatie Cels heeft hij echter geen vuile handen.

Zoals te doen gebruikelijk houdt de Rijksvoorlichtingsdienst zich aanvankelijk op de vlakte over de romance. Het is premier Kok die bevestigt dat Willem-Alexander en Maxima er een "vriendschap" op nahouden.

Nederland is in z'n nopjes met Maxima. "Een hele vlotte en hippe meid", vindt Brendina, die op Prinsjesdag langs de route van de Gouden Koets staat. "Laten we hopen dat ze volgend jaar erbij is", zegt een ander.1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail:
redactie@telegraaf.nl

december november oktober september augustus juli juni mei april maart februari januari