Meer dan 28.000 internet-radiostations

Live365.com biedt de keuze uit 28.000 radiostations. Zoek je favoriete zender op genre, artiest, album of zelfs liedje. Tik het woord 'India' in en je vindt tientallen radiostations variërend van IndiaFM Bollywood Hits (www.indiafm.com) tot Mehfil's Radio Punjab (www.mehfil.com). Je ziet ook meteen bij elk station een profiel van het station, het aantal luisteraars en een waardering. Elke luisteraar kan een station punten geven. Via www.vtuner.com vind je live radio-uitzendingen over de hele wereld. Stations zijn ingedeeld naar format (bijvoorbeeld alternatieve) en locatie (antarctica).

De Noorse avonturierster Liv Arnesen heeft samen met de Amerikaanse Ann Bancroft als eerste vrouwen de zuidpool bedwongen. Het duo maakte de overtocht over het Antarctische continent per ski.Hun sponsor is www.yourexpedition.com.

Het enige radiostation van Antarctica komt na enkele seconden op de pc binnen. Kennelijk zitten er nog al wat blues liefhebbers op de Zuidpool, want www.anetstation.com blijkt gespecialiseerd in dat genre. Erg 'cool' is de webcam, die elke tien minuten een beeld geeft van de locatie waar het radiostation is gevestigd. De website is opvallend uitgebreid. Informatie over het weer (250 dagen per jaar sneeuw), het leven op de pool en de buren. Want ook de Russen hebben een radiostation op de Zuidpool, zij het dat die nogal zwijgzaam zijn. Overigens gaat bijna alle communicatie in dit gebied over de radio.

Onlangs slaagden Ann Bancroft en Liv Arnesen als eerste vrouwen er in naar de Zuidpool te lopen. Een verslag staat op www.yourexpedition.com.

Andere sites: www.radio-stations.net en internetradio.about.com.

TERUG NAAR INHOUD

© 1996 - 2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl