In de wolken met de baby-PSX

"Achgut, moet je nou kijken, wat een lief kleintje... Hoeveel weegt-ie nu?"
"Slechts 550 gram, maar z'n kleppie kan al open. Wil jij 'm even vasthouden, Roos?"
"Nee zeg, doe jij dat maar! Wat heb je er voor betaald?"
"299 pieken."

Quasi-volleerd houdt Spierdijk het pasgeboren bundeltje vast, maar zijn gezicht spreekt boekdelen. Zweet parelt langs zijn voorhoofd.
"Hou nou even va-ast!" "Nee. Ik moest vanochtend al om half zeven op voor die kleine. Wil jij nog beschuit met muisjes? Blauw of roze?"
"Liever zo'n borreltje kraam-anijs. Lekker spul man!"

FOTO: De nieuwe PSOne kan gemakkelijk worden meegenomen naar school, vriendjes of de camping.

In de wolken zijn we, nu we een weekje hebben gevaderd over de PSone, het nieuwgeboren kleine broertje van de PlayStation. 193 millimeter breed x 38 millimeter hoog x 144 millimeter diep. Een prachtig gestroomlijnd lichaampje, maar vergis je niet: 't kleintje is tot veel meer in staat dat zijn grote broer. Tenminste, als alle onderdelen voor 't apparaatje er zijn. Zoals Baby-PSX er nu bij ligt, is-ie nog een beetje gehandicapt. Maar dat betekent niet dat we minder van hem houden!

Zo wordt het lcd-schermpje van precies 10,26 centimeter in de loop van het volgend jaar verwacht. Pas dan kun je 't schermpje inpluggen en de kleine écht onder je arm meenemen. Bijvoorbeeld naar de zuigelingenzorg, lekker spelen in de wachtkamer. Eind 2000 wordt er in Japan een kabel geïntroduceerd waarmee je een gsm kunt aansluiten op de baby. Leuk voor de Japanners, die dan informatie kunnen downloaden of doorspelen naar andere gamers, en extra levels of programma's kunnen krijgen. De Nederlandse PSone wordt eveneens medio 2001 voorzien van 't kabeltje. Tenminste: dat is de verwachting...

Eén ding vragen wij ons af: waarom? Waarom zijn wij gezegend met zo'n geschenk? Want echt portable wordt-ie natuurlijk nooit, aangezien de batterijen ontbreken. Batterijen! Nintendo's Game Boy is mede zo succesvol vanwege de simpele penlites die erin gaan. Bij de PSone moet je toch elke keer je netsnoer meenemen. Maar ach, andere peuters moet je weer een tuigje ombinden, anders lopen ze weg. Nee, niets slechts over ons babietje hoor! Eén telefoontje naar Sony levert op dat er inderdaad toch een battery pack wordt ontwikkeld, maar wanneer je die kunt krijgen en wat 'ie gaat kosten is, één keer raden, "nog niet duidelijk".

Er worden geen spellen speciaal voor de PSone ontwikkeld; wel is het zo dat de leeftijd van de doelgroep iets lager ligt dan bijvoorbeeld die van de PlayStation 2: van acht tot zestien jaar, in plaats van 20 tot 35 jaar. Dat betekent dat spellen als Spyro en Jungle Book, Maar ook This is Football 2 en Formula One worden aanbevolen voor de PSone.

Een waarschuwing lijkt op z'n plaats. Want alleen als je oude PlayStation de geest heeft gegeven, is het aan te raden de PSone aan te schaffen. In de toekomst zit je dan geramd, met de extra accessoires die er aan komen. Als je nog een PSX hebt die het doet, hoef je voorlopig nog niet in actie te komen. Bij Wehkamp, Neerlands trots op postordergebied, is het al misgegaan. In de beroemde gids werd de PSone mét lcd-schermpje afgebeeld, waardoor er een heleboel teleurgestelde kopers waren die 'm zonder schermpje kregen. Staat die mevrouw met die massagestaaf op haar wang er overigens nog in...?

TERUG NAAR INHOUD

© 1996 - 2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl