&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">


SPRAAKWATER 1998


JOS VERSTAPPEN (Formule I-coureur):
"Met 300 km/u over het circuit scheuren is niet altijd even spannend, hoor. Op het rechte eind bedenk ik ineens dat ik nog een belangrijk telefoontje moet plegen of een cadeautje moet kopen. Het is maar gewoon mensenwerk."

PIET KLEINE (schaatser):
"De Elfstedentocht was een unieke laatste kans om te winnen, maar ik troost me met de wetenschap dat er een heleboel mensen zijn die iets willen dat nooit gebeurt. Die kunnen toch onmogelijk allemaal ongelukkig zijn."

JERNEY KAAGMAN (ex-zangeres/pr-manager Radio Noordzee):
"Radio 2, 3 en 4 doen hetzelfde als de commerciële zenders. Zij krijgen echter overheidsgeld en zijn in het hele land te horen, terwijl de commerciële stations niet overal te horen zijn, geen cent subsidie krijgen en toch winst maken."

JOOP VAN DEN ENDE (tv-producent):
"Het is toch wel opmerkelijk. John de Mol komt uit de Haagse Schilderswijk, André van Duin uit een Rotterdamse volksbuurt en ik uit Amsterdam-Oost, en we hebben het alledrie gemaakt."

PIM FORTUYN (publicist):
"De babyboom-generatie heeft vooral goed voor zichzelf gezorgd. We hebben de beste huizen voor een habbekrats gekocht, de beste banen vast in handen. En waarschijnlijk zijn we de laatste generatie op wie dikke pensioenen liggen te wachten."

HENK VAN DER MEYDEN (journalist):
"Het imago is vaak datgene wat je niet bent. Mensen zijn soms bang voor mij. Vervolgens spreek ik met ze en na afloop zeggen ze: Goh, je bent heel anders."

DANIËLLE OVERGAAG (tv-presentatrice/oud-wielrenster):
"Ik trainde zes, zeven uur per dag. Iedere ochtend om 8 uur naar de sportschool. Ik had er speciaal een uitgezocht in Pijnacker, 25 kilometer verderop. Moest ik tenminste een eind fietsen om er te komen.

JAAP DE HOOP SCHEFFER (lijsttrekker CDA):
"Ontsporen heeft vaak te maken met de overdracht van waarden die in sommige gezinnen niet heeft plaatsgevonden. Je kunt aan de ouders in de Oosterparkbuurt vragen: 'Waarom staat uw zoon van 14 daar eigenlijk brand te stichten'. Begin bij het kleine."

SYLVIA TÓTH (zakenvrouw):
"Toon mij een man die lekker kan koken en ik trouw voor de vierde keer. Maar het zit toch een beetje in de aard van het beestje. Veel mannen zullen netjes drie keer boodschappen doen en vergeten het dan weer. Mannen en vrouwen zijn verschillend en ik weet niet of je dat oude rolpatroon er nou echt uit krijgt."

DENNIS BERGKAMP (voetballer):
"Beenhakker hield me thuis op het WK in Italië. Hij verruilde z'n Ajax-pet tijdelijk voor een Oranje-pet. Ik had sterk het idee dat politiek een grote rol speelde bij de selectie. Hij moest de schijn vermijden en niet te veel Ajacieden meenemen."

JOMANDA (genezend medium):
"Ik wilde trouwens helemaal niet, wilde niet als een heks zijn. Tweehonderd jaar geleden ging je hiervoor op de brandstapel. Ik schrok me rot toen paragnost Jules Croiset me te kennen gaf dat ik wereldberoemd zou worden. Beroemd? Dan graag als danseres, niet als medium."

RONALD JAN HEIJN (directeur New Age-centrum):
"Er zijn dingen die je gewoon weet, die je als je gaat nadenken nooit zou doen. Wat Marco van Basten bijvoorbeeld deed in de EK-finale, dat was pure intuïtie. Zoals hij de 2-0 erin schoot, dat bedenk je niet. Had hij nagedacht, was die bal er nooit ingegaan."

KEES SCHILPEROORT (radiomaker):
"Je leest natuurlijk alleen het slechte nieuws in de krant. Je leest nooit dat mevrouw Jansen zo gezellig in de tram heeft gezeten. Pas als ze eronder ligt, dan heb je een verhaal."

DAPHNE DECKERS (fotomodel/actrice):
Vrouwen zeggen weleens dat de geboorte van hun kind het mooiste moment van hun leven was. Nou, m'n neus. Bevallen doet gewoon vreselijk veel pijn."

MAX MOSZKOWICZ (advocaat):
"Gevangenisstraf helpt niet. Men wordt daar geen haar beter en komt er vol haat tenslotte weer uit. Men wordt er liever lui dan moe en door de anderen wijs gemaakt in het kwaaie."

MARIANNE TIMMER (schaatsster):
"Altijd de beste willen zijn, daar word je niet sociaal van."

GUUS HIDDINK (bondscoach):
"Het toernooi had voor mij nog een jaar door mogen gaan. Nationaal en internationaal is erkend dat we de smaakmaker van dit WK zijn en daar ben ik best trots op."



HET JAAR 1998

Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni


Juli Augustus September Oktober November December

Sportjaar 1998

Spraakwater 1998

Overleden in 1998





© 1998 De Telegraaf-i / Dagblad De Telegraaf