Bijgewerkt tot zondag 20 juni 1999, 22.00 uur

Rafter door het oog van de naald

Patrick Rafter heeft voor de tweede achtereenvolgende maal het grastoernooi van Rosmalen gewonnen. In de finale klopte hij de varrassend sterke Roemeen Andrei Pavel in drie sets: 3-6, 7-6, 6-4.

Rafter overleefde een matchpoint in de tiebreak van de tweede set, maar kende daarna weinig moeite met Pavel. In de avonduren mocht de Australische Wimbledon-favoriet de beker en de cheque in ontvangst nemen. De finale was door de aanhoudende regen maar liefst vijf uur uitgesteld.


Rafter in finale tegen Pavel

Patrick Rafter staat in de finale van het grastoernooi van Rosmalen. In de halve finale kreeg Tommy Haas, de man die Krajicek gisteren uitschakelde, geen kans: 6-2, 7-5.

Rafter, de winnaar van vorig jaar en nog ongeslagen in Rosmalen, speelt in de finale tegen de Andrei Pavel. De Roemeen klopte Karol Kucera nogal verrassend. Pavel won de eerste set, Kucera de tweede, maar de Roemeen had het laatste woord: 7-6, 2-6, 6-3.


 

Kristina Brandi maakt karwei af

De Amerikaanse Kristina Brandi heeft het grastoernooi van Rosmalen gewonnen. De nummer 57 van de wereld verraste de Kroatische Silvija Talaja in drie sets: 6-0, 3-6, 6-1.

Het was Brandi's eerste toernooizege. De 22-jarige Amerikaanse, die gedurende het toernooi steeds beter ging spelen, kan nu vol zelfvertrouwen afreizen naar Wimbledon. Daar speelt ze in de eerste ronde tegen de Italiaanse Rita Grande, die in Rosmalen al in de eerste ronde onderuit ging tegen de Belgische Courtois.


Oremans en Krajicek uitgeschakeld

Richard Krajicek is in de kwartfinale uitgeschakeld door de Duitser Tommy Haas.

De winnaar van 1997 verloor de eerste set in de tiebreak, won de tweede vrij gemakkelijk 6-1, maar kreeg vroeg in de derde set een break tegen. Die maakte de Muiderberger niet meer goed: 4-6.

Miriam Oremans is er niet in geslaagd voor de derde keer op rij de finale van het tennistoernooi in Rosmalen te bereiken. De finaliste van 1997 en 1998 verloor in de halve eindstrijd met 6-3 6-2 van de Kroatische Silvija Talaja, in de eerste ronde tegenstandster van Amanda Hopmans.

De strijd ging in de eerste set tot 3-3 gelijk op. Oremans en Talaja moesten beiden een keer hun service inleveren. Daarna verloor de Berlicumse zes games op rij en kwam er niet meer aan te pas. Talaja moet het zaterdag in de finale opnemen tegen de Amerikaanse Brandi. Zij won van de Bulgaarse Maleeva.

Bij de mannen bereikte de Roemeen Pavel de laatste vier. Hij klopte de Zweed Kulti in drie sets, 4-6 6-3 7-6. In de halve eindstrijd ontmoet hij de als vierde geplaatste Slowaak Kucera. Hij was in de kwartfinales te sterk voor Kulti's landgenoot Björkman.