De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 30 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Arsenal blij met
bezoek PSV-duo

Van onze speciale verslaggever

   
 

EINDHOVEN - In Poule A van de Champions League is PSV gekoppeld aan Arsenal, Borussia Dortmund en Auxerre. PSV begint de Europese campagne evenals vorig jaar in Frankrijk, met een uitwedstrijd op dinsdag 17 september tegen Auxerre. "Vorig jaar werd Nantes ook als vierde toegevoegd, waarna we de eerste uitwedstrijd in Frankrijk verloren", toonde voorzitter Harry van Raaij zich gisteren bezorgd voor een herhaling van zetten.

De uitkomst van de loting werd in Eindhoven lauw ontvangen. Voor de zesde opeenvolgende keer was PSV van de partij bij het lotingspektakel voor de eerste ronde van de Champions League. Werd er bij eerdere gelegenheden nog wel eens met enthousiasme of juist met ontzetting gereageerd op de poule-indeling, ditmaal haalden de meeste PSV'ers er vooral hun schouders over op.

"Wat kun je over zo'n loting zeggen?" verwoordde trainer Guus Hiddink de stemming, "Wat is sterk, wat is zwak? Je vervalt meteen in clichés als je dat doet."

Auxerre is in Nederland vooral bekend door de uitschakeling van Ajax in het UEFA-Cuptoernooi van 1993, Borussia Dortmund was eind vorig seizoen de mindere van Feyenoord in de UEFA-Cupfinale, terwijl de Engelse landskampioen Arsenal afgelopen zomer Mark van Bommel en Kevin Hofland aan de selectie wilde toevoegen. De Londenaren zetten de transfers uiteindelijk niet door. Nu krijgen de twee internationals alsnog de kans op Highbury te spelen.

Bij de loting in Monaco keek David Dein, vice-voorzitter van Arsenal, met een lach terug op afgelopen zomer. "PSV is een club die veel goede jonge spelers voortbrengt en daar ook een goede prijs voor vraagt", aldus Dein, die daaraan toevoegde; "Het is een goede gelegenheid om Van Bommel en Hofland weer eens aan het werk te zien. Deze spelers worden nog steeds door ons gevolgd, maar een transfer is dit seizoen niet meer aan de orde."

Kevin Hofland gaf aan zin te hebben in de dubbele confrontatie met Arsenal. "Het is leuk om daar te spelen. Zeker omdat die club deze zomer belangstelling voor je toonde." Van Bommel, die overigens voor de eerste wedstrijd tegen Auxerre is geschorst, suggereerde na de loting dat het hem niet bijzonder veel deed dat Arsenal bij de drie tegenstanders zat, maar zijn instemmende reactie tijdens de tv-uitzending sprak boekdelen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 30 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.