De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 30 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Robin van Persie
boeit Piet Keizer

   
 

AMSTERDAM - Het enfant terrible van de jaren zeventig kijkt er niet van op dat Robin van Persie vanwege zijn ontoelaatbare gedrag door Feyenoord voorlopig de wacht is aangezegd. Piet Keizer weet er alles van. De voormalige international van Ajax was net als Van Persie een linksbuiten die met een paar onnavolgbare schijnbewegingen tegenstanders het bos instuurde. Keizer, tegenwoordig scout bij de Amsterdammers, stond vooral bekend om zijn schaar. Bijna uit stand draaide hij met zijn rechtervoet een denkbeeldige cirkel over de bal en tikte vervolgens met zijn linker de bal langs de als versteend staande back.

Maar Piet Keizer was ook een figuur die zich weinig aantrok van regels. Dat leidde meermalen tot aanvaringen in een tijd dat Rinus Michels het professionalisme bij Ajax doorvoerde. "Ik werd er ook wel eens naast gezet", herinnert hij zich nog als de dag van gisteren. "Voor een Europacupwedstrijd zat ik te kaarten, maar moest eigenlijk op mijn kamer gaan rusten. Dat werd dus een conflict. De selectie heeft toen een goed woordje bij Michels gedaan en hem gevraagd of ik toch mee mocht doen."

Piet Keizer was toen al 24 jaar en liet zich niet snel piepelen. Dat liet hij zich zeven jaar eerder wel door de KNVB doen. "Ik mocht toen een jaar niet voor de nationale jeugdteams spelen, omdat ik me volgens de KNVB misdragen zou hebben. Ik had een paar spelers van België geschopt en de UEFA sprak er schande van. De voetbalbond heeft me toen voor de duur van een jaar buitenspel gezet."

Keizer kijkt niet op van het onvolwassen gedrag waarmee Robin van Persie nu de voorpagina's haalt. "Het boeit me", zegt Keizer. "In het veld gaat hij volledig zijn eigen gang. Ik heb hem vaak in de jeugd zien spelen en wat me opviel, was zijn onafhankelijkheid en zijn arrogantie. Je kon toen al zien dat het een grote belofte was. Maar inmiddels gaat het allemaal te snel voor die jongen; het is niet meer bij te benen. Hij is een beetje de weg kwijt. Ik kijk er niet van op; het hoort bij zulke jeugdige types met talent. En dat zijn geen doorsnee spelers. De een laat een snor groeien, de ander zijn haar en weer een ander koopt een Ferrari. Die gasten hebben allemaal iets afwijkends en voelen zich 'kleine godjes'."

De oude meester vindt het niet gek dat Bert van Marwijk zijn wispelturige vedette even op sterk water heeft gezet. "Van Marwijk is daar heel nuchter in, maar laat die jongen niet vallen. Robin zal het wel moeten oppikken. En zo niet? Dan heeft hij pech gehad en wordt hij een van de honderden beloftevolle spelers die afhaken. Het zou wel zonde zijn, want het spel van Van Persie boeit mij al sinds de tijd dat ik hem in de jeugd van Feyenoord heb zien spelen."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 30 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.