De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 30 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  'Amerikaanse deal' houdt
GP België in greep

   
 

AMSTERDAM - De meest geïnterviewde man in de paddock van het circuit Spa-Francorhamps was gisteren niet een Formule 1-coureur, maar Craig Pollock. Amper had de manager van Jacques Villeneuve zich buiten het motorhome van het BAR-team vertoond of hij werd massaal belegerd om vooral uitleg te geven over zijn betrokkenheid bij het noodlijdende Arrows-team van Tom Walkinshaw.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (457x600, 79kb)

Woensdag had dat team immers op zijn website aangekondigd dat 'met Amerikaanse investeerders in hoofdlijnen een overeenkomst was bereikt', waardoor de chauffeurs toestemming kregen om met hun trucks naar de Grand Prix van België af te reizen. Aangezien Pollock eveneens had geschermd met 'Amerikaanse investeerders' die het team van de financiële ondergang wilden redden, werd hij een gewild object.

Pollock, nog steeds deels eigenaar van het BAR-team, wilde maar al te graag verkondigen dat hij niets met de aangekondigde deal te maken heeft. "Die groep Amerikaanse investeerders - en ik heb zijdelings vernomen dat om het een staalbedrijf gaat - heeft niets met mij te maken. Als die inderdaad met Arrows in zee gaat, is het voor ons over. Afgelopen week heb ik met Walkinshaw ook helemaal geen contact meer gehad. Mijn advocaat heeft nog wel gebeld met Arrows, maar is niks wijzer geworden. Nou is Tom Walkinshaw niet verplicht mij op de hoogte te houden, maar ik zou het wel beleefd gevonden hebben, omdat we er veel tijd en energie in hebben gestoken om met Arrows tot overeenstemming te komen."

Bij de inventarisatie om Arrows over te nemen (of in elk geval aan kapitaal te helpen), speelde de kwestie van Jos Verstappen volgens Pollock niet mee. De ontslagen Nederlandse coureur is nog steeds in juridisch conflict met Walkinshaw verwikkeld omdat hij geld claimt van Major Tom vanwege contractuele verplichtingen. Pollock liet weten dat die kwestie een zaak is tussen Verstappen en de teambaas. De op Francorchamps aanwezige Raymond Vermeulen, die tot het management van de coureur behoort, hield echter vol dat Verstappens contract met Arrows Grand Prix International Ltd. is gesloten. Dus niet met T.W. persoonlijk of één van diens vele bv'tjes.

Terwijl Pollock evenals zo velen in het duister tastte ("Vraag Tom maar"), was de omstreden Walkinshaw in geen velden of wegen te bekennen. Waardoor ook het Arrows-team wat desolaat aanwezig was in het rennerskwartier. Wellicht komt er vandaag een verklaring, maar gisteren had iedereen medelijden met het personeel dat bijvoorbeeld nog steeds niet wist wie vandaag tijdens de vrije training de tweede wagen naast Enrique Bernoldi gaat besturen. Zelfs de Braziliaanse coureur moest steeds hoofdschuddend bekennen dat ook hij gissende is. De naam van Renaults testrijder Fernando Alonso zong rond. Zo was het saillant dat een aangekondigde persconferentie met de Spanjaard om onverklaarbare reden plotseling werd afgezegd.

Het was allemaal tekenend voor de klucht rond Arrows, die nu al vanaf de Britse GP voortduurt. Tot gisteravond laat was nog steeds niet bekend wie de tweede rijders wordt. Tenminste, áls Arrows vandaag op de baan aantreedt, want bronnen dicht bij het team twijfelen daar aan. Het recente verleden voedde wat dat betreft hun vermoeden.

Speculaties zijn er in de Formule 1 in overvloed. Zeker is dat Mika Salo bij Toyota de wacht is aangezegd, maar het staat ook vast de 36-jarige Fin het voortaan voor gezien houdt (mèt uitbetaling voor 2003). Onzinnig echter was het gerucht op een Engelse website dat Jos Verstappen dit weekeinde zou worden aangekondigd als teamgenoot van Olivier Panis, die volgend jaar de overstap van BAR naar Toyota maakt.

Vermeulen: "We zijn met meerdere teams in gesprek. Toyota is daar één van, maar komend weekeinde hoef je dat nieuws echt niet te verwachten." Geen roddelpraat is de aanwezigheid vandaag van Verstappen op Francorchamps. Samen met de bevriende wereldkampioen Michael Schumacher neemt hij de pitspost door bij het RTL-programma van Olav Mol. Maar praatjes vullen niet de weinige gaatjes die in de Formule 1 nog over zijn...




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 30 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.